Ξεκίνημα με νίκη για τον Μάρκο

Ο Μάρκος Παγδατής θέλει να μείνει "ζεστός" ενόψει Μαϊάμι, και γι' αυτό το λόγο αμέσως μετά από τον αποκλεισμό του από το Indian Wells μπήκε στο κυρίως ταμπλό του Irving Tennis Classic, τουρνουά Challenger των 125.000 δολαρίων. Στον πρώτο του αγώνα, ο Κύπριος τενίστας κέρδισε τον Dustin Brown με 2-0 σετ.

Ένας αγώνας με τον Brown ποτέ δεν είναι εύκολος, πόσο μάλλον σε γρήγορη επιφάνεια. Παρόλα αυτά ο Παγδατής ανταπεξήλθε στις προσδοκίες του παιχνιδιού, για να αποκλείσει τον Γερμανό μετά από δύο tie-break, με 7-6 (6), 7-6 (0). 

Ο Μάρκος, ο οποίος έβγαλε 8 άσους, προηγήθηκε με break σε κρίσιμο σημείο στο 1ο σετ, για να κάνει το 6-5. Σέρβιρε για το σετ αλλά απέτυχε, με τον Brown να απαντά άμεσα και να ισοφαρίζει σε 6-6. Στο tie-break μάλιστα ο Γερμανός προηγήθηκε με mini-break, αλλά ο Μάρκος ανέτρεψε την κατάσταση και κατάφερε να επικρατήσει με 8-6. 

Στο 2ο σετ ο Παγδατής είχε δύο ευκαιρίες για να κάνει το break αλλά δεν τις αξιοποίησε. Από την πλευρά του κράτησε εύκολα όλα τα service games του και για ακόμα μια φορά, χρειάστηκε το tie-break για να βγάλει τον νικητή. Αυτή τη φορά πάντως ο Μάρκος κυριάρχησε απόλυτα και με 7-0 ολοκλήρωσε την πρόκρισή του, σε 1 ώρα και 33 λεπτά. 

Θυμίζουμε πως ο Μάρκος είχε κακή κλήρωση στο Indian Wells και αποκλείστηκε από τον 2ο γύρο, από έναν εξαιρετικό Novak Djokovic. Την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει το επόμενο Masters στο Μαϊάμι, αλλά μέχρι τότε πολλοί από τους παίκτες που αποκλείστηκαν νωρίς στο Indian Wells, αποφάσισαν να αγωνιστούν στο Challenger του Irving στις ΗΠΑ. 

Στον 2ο γύρο του Irving Tennis Classic, ο κορυφαίος Κύπριος τενίστας όλων των εποχών, θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα σε Marinko Matosevic και Paul-Henri Mathieu, περιμένοντας σε κάθε περίπτωση ένα δυνατό τεστ.

ΠΗΓΗ: tennisnews.gr