Ο Μάρκος σημείωσε την πρώτη του νίκη σε χωμάτινη επιφάνεια μετά από τρία χρόνια, καθώς η τελευταία φορά ήταν στο τουρνουά του Roland Garros το 2012, κερδίζοντας τον αγώνα έναντι του Steve Darcis με 6-4, 6-2 την Τρίτη, στο BRD Nastase Tiriac Trophy.
Αγωνιζόμενος για πρώτη φορά σε χωμάτινη επιφάνεια, ο Μάρκος κατάφερε να σώσει και τα επτά break points που κλήθηκε να αντιμετωπίσει και κέρδισε το 74% των πρώτων serve points, διεκδικώντας τη νίκη σε μία ώρα και 25 λεπτά. Η σημερινή νίκη ανεβάζει το προβάδισμα έναντι του Βέλγου αντιπάλου του στο 3-1.
Ο Μάρκος θα αντιμετωπίσει το Νο.5 του ταμπλό Garcia-Lopez από την Ισπανία στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης του Βουκουρέστι την Τετάρτη. Ο αγώνας θα διεξαχθεί δεύτερος στο κεντρικό γήπεδο, και αναμένεται να ξεκινήσει στις 12:00 το μεσημέρι τοπική ώρα. Οι δύο βρέθηκαν ξανά αντιμέτωποι στα προημιτελικά του Ζάγκρεμπ στις αρχές του έτους, με τον Garcia-Lopez να κατακτά τη νίκη με 6-4, 6-4.
Ο Μάρκος επιδιώκει να φτάσει για πέμπτη φορά στην καριέρα του σε ημιτελική φάση τουρνουά ATP World Tour σε χωμάτινη επιφάνεια, και για πρώτη φορά μετά την τελευταία του πρόκριση στο Μόναχο το 2012.
Μείνετε συντονισμένοι στο www.baghdatis.com για όλα τα νεότερα.