Στην αρχαία Αμαθούντα το 2ο σκέλος γύρος του Cyprus Sunshine Cup

Το Cyprus Sunshine Cup 2017 ολοκληρώνεται την ερχόμενη Κυριακή, 5 Μαρτίου με το δεύτερο και τελευταίο σκέλος της διοργάνωσης να διεξάγεται στην αρχαία πόλη της Αμαθούντας.Ανάμεσα στους αθλητές που θα συμμετάσχουν βρίσκονται και μεγάλα ονόματα, όπως η νικήτρια των «Αυξέντειων» GithaMichiels που θέλει να κερδίσει και το CyprusSunshineCup, έχοντας όμως την πίεση της ΟυγγαρέζαςBarbaraBenko. Στην αρχαία Αμαθούντα θα αγωνιστεί και η ΟυκρανίδαYana Belomoina. 

Στους άνδρες, φαβορί για τη νίκη και τη πρωτιά στο CyprusSunshineCup–καθώς ο Kulhavyαναχώρησε από την Κύπρο την Παρασκευή (03/3)- είναι ο Γάλλος JordanSarrou, που θα την πίεση του τρίτου νικητή των «Αυξέντειων» JanSkarnitzl.

Σε δηλώσεις της η Βελγίδα GithaMichielsαναφέρει πως: «ακόμα να συνειδητοποιήσω πως είμαι η νικήτρια αυτών των τόσο σημαντικών αγώνων». Αρκετά αισιόδοξη παρουσιάζεται και η Belomoina, η οποία κατάκτησε τη δεύτερη θέση στο CrossCountryτων «Αυξέντειων», δηλώνοντας ότι «το CrossCountryείναι το δυνατό μου χαρτί». Αρκετά εξοικειομένοι με το CrossCountry θεωρούνται επίσης, η ΟυγγαρέζαBarbaraBanko, η Σουηδέζα AlexandraEgken, και η AnneTerpstra από την Ολλανδία.Μη αμελητέες αθλήτριες, οι οποίες διεκδικούν τις πρώτες θέσεις στον αγώνα της Αμαθούντας, είναι επίσης η Μεξικάνα DaniellaCampuzano, και η πρώην Παγκόσμια Κυπελλούχος LisiOsl.

Φαβορί ο Γάλλος Sarrou
Νικητής των δύο εκ των τεσσάρων διαδρομών των «Αυξεντείων» ήταν ο JordanSarrou. Ο Γάλλος μετά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στα «Αυξέντεια»δηλώνει έτοιμος για το δεύτερο σκέλος του Cyprus Sunshine Cup:

«Δεν περίμενα να ήμουν σε τόσο καλή κατάσταση σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ανυπομονώ για τον αγώνα της Αμαθούντας». 

Κοντά στις πρώτες πέντε θέσεις πιστεύει πως μπορεί να τερματίσει ο Ελβετός ThomasLitscher,ο οποίος χαρακτήρισε «αρκετά σκληρή» την κυκλική διαδρομή Ολυμπιακού τύπου των 4.72χλμστην Αμαθούντα. Ο Litscher δηλώνει ακόμα πως«αν τα πράγματα πάνε καλά, μπορώ να στοχεύσω ακόμα και τις πρώτες τρεις θέσεις».

Αρκετό ανταγωνισμό θα έχει ο Ελβετός, αφού επίδοξοι νικητές της διαδρομής της Αμαθούντας, είναι ο Τσέχος JanSkarnitzl, ο Σουηδός MatthiasWengelinαλλά και ο KarlMarkt από την Αυστρία.
Ο αγώνας προσμετράει στο Κύπελλο Κύπρου και θα έχει αρκετές τοπικές συμμετοχές. 
 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Αρχαία Αμαθούντα | 5 Μαρτίου 2017
9:15    Νέοι, Παίδες / Κορασίδες, Βετεράνοι
11:00    Γυναίκες
13:15    Άνδρες
15:00    Απονομές 

Με τη στήριξη του ΚΟΤ
Μεγάλος χορηγός του CyprusSunshineCup είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού ενώ χορηγούν επίσης η ΟΠΑΠ Κύπρου, η Ασφαλιστική Atlantic και η Ελληνική Τράπεζα. Υποστηρίζουν οι φίρμες IDEAL, Shimano, Ballan, το BolseVitafruit&juicebar, η BikinAdventuresCyprus, οι ΕΤΑΠ Λάρνακας και Λεμεσού, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας, η EmergencyRescueUnitCyprus, o Δήμος Λευκάρων και τα Κοινοτικά Συμβούλια Λυθροδόντα, Κάτω Λευκάρων, Σκαρίνου και Αγίου Τύχωνα. 

Χορηγοί Επικοινωνίας είναι το ΡΙΚ και το ΚΥΠΕ. H διοργάνωση τελεί υπό τη αιγίδα του ΚΟΑ.

Πληροφορίες και αποτελέσματα στο www.cyclingcy.com και στο www.facebook.com/CyprusSunshineCup ενώ στιγμιότυπα ανεβαίνουν στο επίσημο κανάλι της διοργάνωσης στο Youtube.