Απίστευτη αναταραχή στην Ισπανία, με έναν διεθνή διαιτητή να κατηγορείται πως «έσφαξε» τη Ρεάλ Μαδρίτης επειδή είναι οπαδός της Μπαρτσελόνα!
Τελικά ούτε στο εξωτερικό δεν πάνε πίσω σε… γραφικότητες! Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η FIBA ερευνά το θέμα της διαιτησίας του Ρεϊνάλντο Μερσέντες στον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου. Ο λόγος; Ο ρέφερι από τη Δομινικανή Δημοκρατία είναι γνωστός οπαδός της Μπαρτσελόνα κι υπήρξαν καταγγελίες πως έχει… σφάξει τη «Βασίλισσα» για αυτό τον λόγο!
«Πήραν τα όσα ανέφερα εκτός του υπόλοιπου περιεχομένου. Δεν είναι αμαρτία να είσαι διαιτητής μπάσκετ και να συμπαθείς μια ομάδα ποδοσφαίρου. Τα σχόλιά μου έγιναν πριν από πολλά χρόνια και δεν είχαν καμία σχέση με το μπάσκετ, ούτε φυσικά επηρέασαν τη διαιτησία μου. Έχω την πίστη ότι η αλήθεια και η λογική θα επικρατήσουν και δεν θα υπάρξουν συνέπειες για μένα», είπε από την πλευρά του ο Μερσέντες!