15 σημεία (Παναγή)

Ανοιχτή επιστολή στο Πρόεδρο της ΚΟΠ , Εκτελεστική Επιτροπή , Διοικητικό Συμβούλιο, Πρόεδρους Σωματείων

Με τη Κυπριακή Διαιτησία να βρίσκεται στο ναδίρ μετά έπο τις δικές σας επιλογές ,παραλήψεις καθώς και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ έφτασε η ώρα αν πραγματικά αγαπάτε το ποδόσφαιρο να κάνετε βαθιές τομές στη διαιτησία , για τα υπόλοιπα της χρηστής διοίκησης της ΚΟΠ δεν είναι της παρούσης.

1. Μείωση των διαιτητών Α κατηγορίας σε 14, ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ .
2.Μειωση των Βοηθών Διαιτητών σε 18 .
3. Μείωση των διαιτητών Β κατηγορίας σε 16.
4. Μείωση των Β.Δ Β κατηγορίας σε 20
5. Μείωση τη κατηγορίας διαιτητών επιλογής σε 30 
6.Εξευρεση διαιτητών από τις μικρές κατηγορίες κάτω των 28 ετών με κύριο γνώμονα την επίδοση τους στο γήπεδο και την προοπτική να φτάσουν σε ένα ψηλό επίπεδο. Ξεχάστε τις παρεμβάσεις του μπαμπά, του θειου , του συγγενή , υπάρχουν και διαιτητές ικανοί που δεν είναι ανάγκη να έχουν πατερά τους , η συγγενικό τους πρόσωπο πρώην διαιτητή η παρατηρητή . Τα κομματικά ιδεώδη του καθενός δεν αποτελούν κριτήριο αλλά ασχοληθείτε με τη επίδοση του και τις ικανότητες του μέσα στο γήπεδο .
7. Συνεργασία με πανεπιστημιακό ίδρυμα για να παρακολουθήσουν οι διαιτητές αυτοί μαθήματα διαχείρισης πίεσης ενός αγώνα, καθώς και βίντεο τεστ σε συνθήκες αγώνα .
8.Ανεξαρτητο τμήμα διαιτησίας . Πρόεδρος η μέλος της εκτελεστικής της ΚΟΠ ο όποιος παρενοχλεί μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας για ορισμό διαιτητή της αρεσκείας του να καταγγέλλεται από το ίδιο το μέλος της επιτροπής διαιτησίας στη δικαστική επιτροπή με παράλληλη δημοσίευση το ονόματος του. Όσο δε για τις ποινές; Μη ενασχόληση με τα καθήκοντα του για περίοδο 2 μηνών καθώς και χρηματικό πρόστιμο.
9. Δημιουργία και λειτουργία τμήματος νεαρών διαιτητών
10. Ενημέρωση σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας σε λύκεια για το λειτούργημα της διαιτησίας με παράλληλη προσέγγιση νέων διαιτητών
11. Σε τακτά χρονικά διαστήματα τεστ διαχείρισης πίεσης αγώνα 
12.Παρατητες οι οποίοι εκτελούν πλημμελώς τα καθήκοντα τους να διαγράφονται από το κατάλογο παρατηρητών αφού από εκεί ξεκινά και ένα μεγάλο μέρος των προβλημάτων. 
13.Επιλογη ατόμων για την επιτροπή διαιτησίας τα οποία θα μπορούν να υλοποιήσουν τα πιο πάνω με ανιδιοτέλεια και μακριά από προκλήσεις, φιλίες , παρεμβάσεις. 
14. Ορισμοί των διαιτητών ένα μήνα προηγουμένως για όλους τους αγώνες που θα διαιτητεύσουν. Τους ορισμούς θα τους γνωρίζει μόνο ο πρόεδρος της επιτροπής και ο διαιτητής . Διαιτητής που το όνομα του διαρρέει στο τύπο θα αντικαθιστάται καθώς και θα υπόκειται σε κυρώσεις.
15. Εξεύρεση χρημάτων για την αποστολή διαιτητών σε ξένες χώρες με τη παρουσία 2 εκπαιδευτών έτσι να τους δοθεί η ευκαιρία να διαιτητεύσουν αγώνες νέων, διεθνώς αναγνωρισμένων ομάδων . Εδω να αναφέρω ότι με λεφτά που είχε να παίρνει ο Λεόντιος Τραττος σαν Πρόεδρος του ΣΔΚ τα δώρισε και είχε αποστείλει κατά τη προεδρία του στο ΣΔΚ , 30 νέους διαιτητές στο εξωτερικό. 

Κύριοι ηδου η Ρόδος ειδου και το πήδημα. Αν δεν βάλετε ούτε και αυτή τη φορά το μαχαίρι στο κόκκαλο , αν μη τε άλλο μην φωνάζετε . Καταντήσατε γραφικοί. Στο χέρι σας είναι άλλη μια φορά η αλλαγή αν τελικά αυτήν επιθυμείται και ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΥΝΟΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΑΣ. Κύριοι Πρόεδροι των Σωματείων ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ έστω και την υστάτη πρώτα τους ΟΠΑΔΟΥΣ ΣΑΣ σας και μετά τους ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ !!!! Μην περιμένετε από άλλους να σας σεβαστούν δεν είναι στα χαρίσματα τους .

Ελπίζω να καταφέρετε να με κάνετε να μην ασχοληθώ ξανά μαζί σας . Αλλά αν ΟΧΙ να γνωρίζεται ότι θα με βρίσκετε μπροστά σας σε κάθε σας βήμα το όποιο είναι εναντία στο ποδόσφαιρο μπροστά σας πολύ πιο δυνατό , καυστικό και σκληρό από όσο θα περιμένετε . Νομίζω καταλάβατε πολλοί από εσάς !!!!!!

Μάριος Παναγή 
Διατητής Ποδοσφαίρου Αγγλικής Ομοσπονδίας