Στην Κύπρο το παραδοσιακό ψητοπωλείο Σαββίκος με ιστορία 70 χρόνων

Το πρώτο κατάστημα Σαββίκος ανοίγει τις πόρτες του στην Κύπρο και συστήνει στο κοινό τις πρωτότυπες συνταγές και τη μοναδική του παράδοση στη γεύση.

Το ιστορικό ψητοπωλείο ξεκίνησε το 1947, όταν ο παππούς Σαββίκος τριγύριζε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης με το πλανόδιο καρότσι του και πουλούσε τα πιο νόστιμα σουβλάκια. Σήμερα, έχει ταυτιστεί με την ποιότητα και την τέχνη του ψησίματος και μετράει ήδη 5 καταστήματα στη Θεσσαλονίκη. 
Τιμώντας την παράδοση και με όραμα να διαδώσει τη γνώση και την αυθεντική γεύση, ο Σαββίκος περνάει τα σύνορα και ανοίγει το 1ο κατάστημα στη Λευκωσία.

Εδώ και τρεις γενιές όλα τα κρεατικά ψήνονται στα ξυλοκάρβουνα, τη στιγμή της παραγγελίας ενώ οι μοναδικές χειροποίητες σως και τα διαλεχτά μπαχαρικά «εκτοξεύουν» τη γεύση των νωπών κρεατικών από Κυπριακές φάρμες. Για κάθε συνταγή δημιουργείται ειδικά μια σως που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα υλικά της. Είναι αυτή η «μαγική πινελιά» που απογειώνει τη γεύση!

Οι πρώτες ύλες μαναβικής επιλέγονται από Κύπριους παραγωγούς, κόβονται με φροντίδα εκείνη την ώρα, είτε πρόκειται για σαλάτα είτε για γαρνιτούρα στο πιάτο και σερβίρονται πάντα φρέσκα και λαχταριστά.
Διαφορά κάνει και το μπιφτέκι που ζυμώνεται καθημερινά με τις καλύτερες πρώτες ύλες και τρυπώνει σε χειροποίητο ψωμάκι, ανάμεσα σε φρέσκα λαχανικά. Μιλάμε για burger της στιγμής, ούτε καν της... ώρας!
Άριστες πρώτες ύλες συνθέτουν παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις όπως το ιστορικό σουβλάκι του Σαββίκου, το πολίτικο σουτζουκάκι αλλά και νεότερες όπως το φημισμένο πλέον γυρλού και τα burgers. Για πιο light επιλογές δοκιμάστε τις ολόφρεσκες σαλάτες, αλλά και το bon coco και το ναργκίς.

Το νέο κατάστημα φιλοξενείται σε έναν καινούριο χώρο που δημιουργήθηκε από το μηδέν ακριβώς για αυτό τον σκοπό, με μοντέρνα αισθητική και μεγάλη χωρητικότητα. Πρόκειται για μία εντελώς διαφορετική και άκρως απολαυστική πρόταση casual dining στην ευρύτερη περιοχή της Έγκωμης, που αναμένεται να ενθουσιάσει το κοινό.
Ευριπίδου 25, Έγκωμη, Λευκωσία
https://www.savvikos.com/