(ΒΙΝΤΕΟ) Ο τελικός του 1979

Ο τελικός μίας άλλης εποχής! Όταν η εικόνα ήταν... μαυρόασπρη! Με την ευκαιρία της πρόκρισης του ΑΠΟΕΛ και της ΑΕΛ στον τελικό του κυπέλλου το μυαλό πάει στο μακρινό 1979.

Τότε στο Μακάρειο στάδιο συναντήθηκαν οι δύο ομάδες. Ήταν μία χρονιά που στο πρωτάθλημα, το ΑΠΟΕΛ είχε τερματίσει 2ο με ένα βαθμό πίσω από την Ομόνοια, ενώ η ΑΕΛ κατετάγη 8η σε ισοβαθμία με την ΕΝΠ.

Το ΑΠΟΕΛ προκρίθηκε στον τελικό αποκλείοντας τον Χαλκάνορα (2-1), την Σαλαμίνα (4-0), την Ένωση (1-0) και την Ανόρθωση (1-0).

Η ΑΕΛ απέκλεισε την Ομόνοια Αραδίππου (3-1), τον Πεζοπορικό (2-0), τον Απόλλωνα (1-1, 3-1) και τον Άρη (2-0).

Ο τελικός έγινε στις 24 Ιουνίου (1979). Το ΑΠΟΕΛ νίκησε με γκολ του Κούλλη Παντζιαρά στο 103΄. Στην κανονική διάρκεια ο Ανδρέας Κωνσταντίνου απέκρουσε πέναλτι που εκτέλεσε ο Τάκης Αντωνίου.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σώτος Αυξεντίου.

Συνθέσεις:

ΑΠΟΕΛ-Ηρόδοτος, Μενελάου, Στεφάνου, Σταύρου, Ν. Παντζιαράς, Κ. Παντζιαράς, Πέτρου, Τιμοθέου (86΄ Μαραγκός), Πετράκης, Χαιλής, Αντωνίου

ΑΕΛ-Κωνσταντίνου, Αντωνίου, Γιαλλούρης, Μιχαηλίδης (103΄ Άριστος), Στυλιανού, Μάκης, Τζορτζ, Βούρας, Αριστοτέλους (75΄ Αυγουστή), Μαυρουδής, Πελεντρίτης.