Φεστιβάλ για τους Νέους και Εθνική Σύνοδος για τη Νεολαία

Φεστιβάλ για τους Νέους και Εθνική Σύνοδος για τη Νεολαία
24 και 26 Μαΐου 2015

O Οργανισμός Νεολαίας στα πλαίσια θέσπισης μιας ενιαίας Εθνικής Στρατηγικής για τη νεολαία διοργανώνει δυο μεγάλες εκδηλώσεις το Μάιο.

Στις 24 Μαΐου 2015 στο Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας θα διεξαχθεί το “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ” με πολλές διαδραστικές δραστηριότητες όπως την Ανθρώπινη Βιβλιοθήκη, το Φεστιβάλ Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, το «Φουσκόπολις» από τους Urban Gorillas, πολύ Ζωντανή Μουσική από νεανικά συγκροτήματα, (Λουβάνα Δίσκοι και ABR), Flash Mob, φαγητό, ποτό και πολλά άλλα. Το “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ” θα ξεκινήσει στις 5.00 μ.μ. και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.

Στις 26 Μαΐου 2015 στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξένια» στη Λευκωσία θα διεξαχθεί η “ΣΥΝΟΔΟΣ ΝΕΩΝ” μια μεγάλη Σύνοδος Νεολαίας η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η “ΣΥΝΟΔΟΣ ΝΕΩΝ” θα ξεκινήσει στις 10.00 π.μ. και προσκαλούνται νέοι όλων των ηλικιών, καθώς και εκπρόσωποι οργανώσεων νεολαίας, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν άμεσα τις απόψεις τους για τη νέα εθνική στρατηγική για τη νεολαία. Ο Οργανισμός Νεολαίας θα δώσει το βήμα στους νέους της Κύπρου για να εκφράσουν τις δικές τους σκέψεις, απόψεις, προσδοκίες αλλά και να συζητήσουν από κοινού τις ανησυχίες τους για το αύριο. Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από τη συμμετοχή τους σε διάφορα θεματικά εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Συνόδου. Το έντυπο συμμετοχής και το προσχέδιο του Προγράμματος της Συνόδου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα βρουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Νεολαίας.

Στόχος και των δυο εκδηλώσεων είναι να σηματοδοτήσουν την έναρξης της διαδικασίας καταρτισμού Εθνικής Στρατηγικής για τη νεολαία, κάτι που για πρώτη φορά γίνεται στην Κύπρο.

Περισσότερες πληροφορίες και για τις δυο εκδηλώσεις μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του www.youthboard.org.cy καθώς και στη σελίδα του Οργανισμού Νεολαίας στο Facebook. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να επικοινωνούν με τον Οργανισμό Νεολαίας στο 22 402601.