Έχεις ιδέα; έλα να την υλοποιήσεις!Το τριήμερο STARTUP Live Cyprus έρχεται

Έχεις ιδέα; έλα να την υλοποιήσεις!
Το τριήμερο STARTUP Live Cyprus έρχεται τον Ιούνιο


Το STARTUP Live Cyprus είναι μια διεθνής εκδήλωση για την επιχειρηματική κοινότητα η οποία ασχολείται με τις startup. Πραγματοποιείται στις 19-21 Ιουνίου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με Μεγάλο Χορηγό την ΜΤΝ και χορηγό την Τράπεζα Κύπρου.
Το STARTup Live Cyprus, η μεγαλύτερη πανευρωπαϊκή εκδήλωση αφιερωμένη στις startups και την εκπαίδευση της νεανικής επιχειρηματικής κοινότητας στην παραγωγή βιώσιμων επιχειρήσεων, διοργανώνεται στην Λευκωσία, στις 19-21 Ιουνίου με μεγάλο χορηγό διαχρονικά την ΜΤΝ και χορηγό την Τράπεζα Κύπρου. Η διοργάνωση φιλοξενείται στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και είναι η μόνη που παρέχει αυτό που η κοινότητα χρειάζεται περισσότερο: δικτύωση, εκπαίδευση, ανταγωνισμό, εμπειρία, χειροπιαστά αποτελέσματα.
Το STARTUP Live Cyprus είναι μια τριήμερη εκδήλωση κατά την οποία νέοι, επιχειρηματίες, φοιτητές και επιστήμονες διαγωνίζονται, με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων από την Κύπρο και το εξωτερικό, με στόχο τη μετατροπή μιας ιδέας τους σε επιχειρηματική ευκαιρία. Στις τρεις μέρες οι διαγωνιζόμενοι μαθαίνουν να συνεργάζονται, να σχεδιάζουν επιχειρηματικά πλάνα και να προβάλλουν τις ιδέες τους αποτελεσματικά σε επενδυτές. Οι νικητές κερδίζουν βραβεία που θα τους βοηθήσουν να προβάλουν την ιδέα τους σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο, προσελκύοντας επενδυτές από όλο τον κόσμο.
Ο πανευρωπαϊκός θεσμός STARTUP Live απόκτησε σάρκα και οστά στην Κύπρο το 2013 και τα τελευταία πέντε χρόνια έχει παρουσία σε 61 πόλεις, 20 ευρωπαϊκών χωρών, περισσότερους από 6000 συμμετέχοντες που υλοποιούν τις ιδέες τους, 500 μέντορες και 600 τελικές startup. Εντάσσεται στο πλαίσιο του START Europe, ενός πανευρωπαϊκού θεσμού αφιερωμένου στη μετατροπή μιας start up ιδέας σε πράξη σε τρεις μέρες, με απώτερο στόχο την εκπαίδευση της νεανικής επιχειρηματικής κοινότητας για τη μελλοντική παραγωγή βιώσιμων επιχειρήσεων.
Ο Chief Commercial Officer της MTN Κύπρου κ. Θάνος Χρονόπουλος δήλωσε σχετικά: «Η MTN εδώ και χρόνια πρωταγωνιστεί στην εκπαίδευση, καθοδήγηση και ομαλή ένταξη των πολιτών στην ψηφιακή εποχή. Έχουμε δεσμευτεί στην κυπριακή κοινωνία να προσφέρουμε πάντα περισσότερα. Για τους νέους, περισσότερα σημαίνει ευκαιρίες δημιουργίας και απασχόλησης. Γι’ αυτό είμαστε πρωτεργάτες στην υποστήριξη πρωτοβουλιών που ευαισθητοποιούν, εμπνέουν και εκπαιδεύουν τη νέα γενιά στην τεχνολογία, την καινοτομία και τις startups. Η ΜΤΝ στηρίζει έμπρακτα εδώ και χρόνια τις νεοφυείς επιχειρήσεις της Κύπρου. Μετά τους δρόμους που άνοιξε το Open Coffee Cyprus στηρίζουμε και φέτος το STARTUP Live Cyprus ενώ διοργανώνουμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον διαγωνισμό MTN Innovation challenge».
Ο Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της Τράπεζας Κύπρου κ. Μιχάλης Περσιάνης δήλωσε: «Η δημιουργία συνθηκών ταχύτερης ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας σήμερα κρίνεται άκρως απαραίτητη. Η στήριξη της Τράπεζας Κύπρου σε πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν την επιχειρηματική καινοτομία αποδεικνύουν την ετοιμότητα μας να συμβάλουμε με πόρους στην προσπάθεια της ανάδειξης της Κύπρου ως κέντρο παραγωγής τεχνογνωσίας και καινοτομίας. Με τη στήριξή μας στο Startup Live Cyprus παροτρύνουμε νέους να υλοποιήσουν νέες επιχειρηματικές λύσεις που θα αποτελέσουν κίνητρο επένδυσης και θα προσελκύσουν κεφάλαια τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού στη χώρα μας, και αυτό είναι μόνο η αρχή μίας ιδέας που τελικά θα κυριαρχήσει.
Στο Startup Live Cyprus οι συμμετέχοντες θα ζήσουν την εμπειρία του: networking, pitching, mentoring, selling με τη βοήθεια περισσότερων από 30 επιχειρηματιών, επενδυτών, developers και ακαδημαϊκών από την Κύπρο και το εξωτερικό.
Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στην τριήμερη διοργάνωση μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους τώρα στο http://bit.ly/1Gj5rAk .