H Stoiximan στέκεται δίπλα στο ‘Περπατώ’

Η Stoiximan, στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας, στηρίζει τις δράσεις του Συλλόγου Ατόμων με κινητικά προβλήματα ‘Περπατώ’, με στόχο να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Α.μεΑ. στην καθημερινότητα τους, να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης καθώς και να διευκολυνθεί η ομαλή κοινωνική τους ένταξη.

Η συνεργασία της Stoiximan με το ‘Περπατώ’ αφορά σε δύο άξονες: στην κάλυψη των εξόδων της ομάδας του ΄Περπατώ’ για τη συμμετοχή τους σε αθλητικές διοργανώσεις καθώς και στην ανάπτυξη κοινών δράσεων παρέμβασης για τα Α.μεΑ.

H έναρξη της αρωγής του ‘Περπατώ’ ξεκίνησε την Κυριακή 17 Μαΐου, στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο του Street Relays, όπου για πρώτη φορά η ομάδα του ‘Περπατώ’ συμμετείχε στη διοργάνωση με τα χρώματα της Stoiximan. 

Στο πλαίσιο της έναρξης της συνεργασίας, ο κος Πάνος Κωνσταντόπουλος, Δ/ντης Marketing και Επικοινωνίας της Stoiximan, υπογράμμισε ‘οι κοινωνικές δράσεις τις οποίες αναπτύσσουμε, έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση και την παρέμβαση. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς να στηρίζουμε την εξαιρετική λειτουργία του 'Περπατώ’, ενός συλλόγου που δραστηριοποιείται στην Κομοτηνή, θέλοντας να δώσουμε το μήνυμα ότι πρέπει να στηρίζουμε δράσεις που αναπτύσσονται στην περιφέρεια. Δράσεις που έχουν μεγάλο αντίκτυπο και δεν έχουν την ίδια στήριξη με αντίστοιχες στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας’.

Ο Πρόεδρος του ‘Περπατώ’, παραολυμπιονίκης κος Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, σημείωσε ‘η κάθε στήριξη που λαμβάνουμε είναι καίριας σημασίας, τόσο για την πραγματοποίηση των δράσεων μας όσο και για την ηθική επιβράβευση ότι οι ενέργειές μας βρίσκονται στην σωστή κατεύθυνση. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που με τη Stoiximan θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μαζί δράσεις που θα δίνουν πρακτικές λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Α.μεΑ’.

Η στήριξη του ‘Περπατώ’ από την Stoiximan εντάσσεται στο πλαίσιο ενός στρατηγικού πλάνου της εταιρείας, ενεργειών κοινωνικής υπευθυνότητας στη βάση συγκεκριμένων πυλώνων και με έμφαση στην αντιμετώπιση υπαρκτών προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας και την ενίσχυση δομών. 

Ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Ν.Ροδόπης 'ΠΕΡΠΑΤΩ' ιδρύθηκε τo Σεπτέμβρη του 2002 από μία παρέα φίλων ΑμεΑ (Ατόμων με Αναπηρία) φίλων και συγγενών τους. Μέχρι σήμερα μετράει περίπου 300 μέλη με κινητική αναπηρία καθώς επίσης και 150 ενεργούς εθελοντές. Από το 2005 και έπειτα εκπαιδεύει φοιτητές Κοινωνικής Διοίκησης, Κατεύθυνσης Κοινωνικής Εργασίας. Από το Μάιο του 2012 λειτουργεί πιλοτικά το Κέντρο Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης ως Κέντρο Εκπαίδευσης και Υποστήριξης ΑμεΑ, με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.