Πόσο έτοιμος είσαι για το τέλος του Μουντιάλ;

Όλοι ξέραμε ότι θα τελείωνε κάποια στιγμή…

Παρακολούθησες ήδη κοντά στα 62 ματς, δεν έχεις παράπονο. Με ομάδες που εξυμνείς σε κάθε ευκαιρία, με outsiders, με παιχταράδες που δεν θες να θυμάσαι πώς έπαιξαν γιατί σε πληγώνει (ναι, Messi, για σένα λέμε!). Και τώρα μένει ΤΟ ματς. Ο τελικός.

Πες αλήθεια, δεν είναι ντροπή. Περίμενες το Παγκόσμιο 4 χρόνια όσο κανείς άλλος. Και όχι μόνο για τα παιχνίδια. Δεν είναι μόνο τα γκολ και οι φάσεις. Δεν είναι μόνο η αγωνία για τα πέναλτι και η χαρά ή η απογοήτευση μετά. Είναι οι ώρες που μαζεύεσαι με τους κολλητούς σου γύρω από την τηλεόραση. Οι πλάκες, τα στοιχήματα της παρέας, τα γέλια όταν οι «ειδικοί» και οι ξερόλες την λένε στον «γκαντέμη», ή όταν κάποιος παίκτης «πουλάει» τη φάση και την ομάδα. Και ζήσαμε πολλά τέτοια τον τελευταίο μήνα, ονόματα δεν λέμε, ομάδες δεν θίγουμε.

Το έχεις ξαναζήσει το 2014, το 2010, στη Γερμανία και στις χώρες της Ασίας. Ίσως μάλιστα να είσαι αρκετά μεγάλος ώστε να είδες live ακόμη και το «χέρι του Θεού» Μαραντόνα το ’86. Και φέτος αξιώθηκες να δεις τον Μαραντόνα ανάποδα, αλλά εντάξει ας μη σταθούμε εκεί.

Όποια ηλικία και να ‘χεις, το θέμα είναι ότι έχεις αποκτήσει εμπειρία πια. Ειδικά από ψυχολογία ποδοσφαιροπαρέας σε τελικό… που θέλει το ψυγείο γεμάτο και τον οικοδεσπότη έτοιμο και θαρραλέο! Δεν αρκεί η μεγάλη τηλεόραση και τα καλά ηχεία. Χρειάζονται προμήθειες και προετοιμασία για αυτό το μεγάλο ποδοσφαιρικό γλέντι.

Αν σκέφτεσαι πως αρκεί μόνο μια βόλτα στα Lidl για να πάρεις μπυρίτσες, ξανασκέψου το. Δεν αρκεί η μπύρα.

Πιάσε μολύβι -και μεγάλο καρότσι- και σημείωνε.

Σημείωσες ήδη τις μπύρες. Βάλε και αναψυκτικά (light και μη). Επίσης, τσιπς και σνακς θα πρέπει να είναι πάντα διαθέσιμα για τις ώρες εκτάκτου ανάγκης. Eννοείται σημείωσε και ξηρούς καρπούς για όταν θα κάνετε διάλειμμα από τα τσιπς.

Αφού θα είσαι στην πηγή, κάνε μια στάση μπροστά στα κρεατικά, σκέψου σαν μερακλής σε τελικό και πράξε αντίστοιχα. Στα Lidl θα βρεις μεγάλη ποικιλία κρεατικών για όλα τα γούστα, γι’ αυτό άδραξε την ευκαιρία και πάρε προμήθειες. Ο σωστός ο οικοδεσπότης θα ανάψει κάρβουνα, κι ακόμη κι αν δεν ψήνεσαι τρελά να ψήσεις, θα βρεθεί ο κολλητός που θα φιλοτιμηθεί να το κάνει για όλους για να αποδείξει ότι ξέρει να ψήνει hot dog και ζουμερά burgers όπως κανείς άλλος! Στην περίπτωση που δεν παίζει ψήστης στην παρέα, για κυρίως πιάτο γέμισε το καρότσι πίτσες, άναψε τον φούρνο και δεν θα μείνει κανείς παραπονεμένος.

Σημειώνεις ακόμη; Καλά κάνεις, γιατί δεν είναι μόνο η μεγάλη νίκη γλυκιά. Είναι και το παγωτάκι. Για να γλυκάνει τους ηττημένους, τους απογοητευμένους αλλά και τους νικητές.

Και τώρα που τα σημείωσες όλα κι έχεις βάλει ήδη τις μπύρες στο ψυγείο, θεώρησέ το σαν το σύστημα της παρέας και ακολούθα το πιστά στις επόμενες ποδοσφαιρικές σας εμπειρίες, γιατί θα ‘ρθουνε κι άλλες σύντομα για παρηγοριά πριν έρθει το επόμενο Παγκόσμιο. Προς το παρόν, μετά από την τελική βόλτα σου στα Lidl, βγάλε την τηλεόραση στον κήπο ή στο μπαλκόνι, βάλε όλα τα γούρια στη σωστή θέση, και ετοιμάσου να απολαύσεις τον τελικό του Παγκόσμιου όπως κανείς άλλος!