Τα νέα Toyota Corolla και RAV4 απέσπασαν την κορυφαία βαθμολογία πέντε αστέρων στις δοκιμές ασφαλείας Euro NCAP

Τα νέα Toyota Corolla και RAV4, τα οποία παρουσιάστηκαν αρχές του 2019, έχουν επιτύχει τη μέγιστη βαθμολογία - 5 αστέρων ασφάλειας οχημάτων, στα πιο πρόσφατα και πιο αυστηρά πρότυπα δοκιμών Euro NCAP 2019.

 

Τα Corolla και RAV4 πέτυχαν εξαιρετικά αποτελέσματα και στις 4 κατηγορίες Euro NCAP (βλ. Πίνακα παρακάτω).

Η απόδοση των δοκιμών πρόσκρουσης των Toyota Corolla και RAV4,  αντανακλά τη θεμελιώδη ισχύ και αντοχή της νέας παγκόσμιας αρχιτεκτονικής πλατφόρμας Toyota (TNGA) , η οποία αξιοποιεί τις στρατηγικές ενίσχυσης και τη χρήση χάλυβα υψηλής αντοχής, έτσι ώστε οι δυνάμεις πρόσκρουσης  να απορροφώνται και να διοχετεύονται μακριά από την καμπίνα επιβατών.

 

Το σύστημα Pre-Collision των Corolla και RAV4, σημείωσε τη μέγιστη βαθμολογία στις χαμηλές ταχύτητες της πόλης, καθώς αποφευχθήκαν οι συγκρούσεις  σε όλες τις δοκιμές ταχύτητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά δοκιμή ταχύτητας αυτοκινητοδρόμου, το Toyota Safety Sense αποδείχθηκε εξίσου αποδοτικό.

Συγκεκριμένα κατά το στάδιο της δοκιμής κατά την οποία  τα αυτοκίνητα πλησίαζαν ένα πιο αργό προπορευόμενο αυτοκίνητο, η σύγκρουση αποφεύχθηκε σε όλες τις δοκιμές ταχύτητας, ενώ όταν πλησίαζαν ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο, ή ένα αυτοκίνητο που επιβράδυνε, η σύγκρουση αποφεύχθηκε  στις περισσότερες των περιπτώσεων και περιορίστηκε σε άλλες.

Το σύστημα αναγνώρισης πεζών και ποδηλατών κατέγραψε επίσης εξαιρετικές επιδόσεις, καθώς αποφεύγονταν οι συγκρούσεις με τον πεζό και τον ποδηλάτη, σε όλες τις δοκιμές, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αυτό το επίτευγμα αναδεικνύεται ως μια σαφή μαρτυρία της δέσμευσης της Toyota, όσον αφορά στην ασφάλεια την οποία προσφέρουν τα οχήματά της. Η Toyota θέτει την ασφάλεια στο επίκεντρο της δέσμευσής της, να κατασκευάζει ολοένα και καλύτερα αυτοκίνητα, εξασφαλίζοντας ότι τα οφέλη από τις προηγμένες τεχνολογίες δεν περιορίζονται μόνο σε μοντέλα υψηλών προδιαγραφών, αλλά διατίθενται σε όλη την γκάμα των μοντέλων της.

www.toyota.com.cy