"Μου λείπει πάρα πολύ..."

Στο ραδιόφωνο του Άστρα μίλησε ο Λεόντιος Τράττος, με αφορμή τη βράβευσή τους χθες στην  γιορτή της ΚΟΠ.

Οι πιο σημαντικές τοποθετήσεις του

«Είναι ηθική ικανοποίηση. Ανταμείβονται οι κόποι. Το ήθελα πάρα πολύ για τον πατέρα μου που έχασα πρόσφατα. Αυτός με έβαλε στο χώρο της διαιτησίας και ήταν ο πιο αυστηρής κριτής μου. Μου λείπει πάρα πολύ τους τελευταίους μήνες».

«Διετέλεσε παλιός διαιτητής ο πατέρας μου, πάντοτε μετρούσε η άποψη του αν και δεν συμφωνούσα πάντα. Είναι καλοδεχούμενη η καλόπιστη κριτική».

«Αν δεν αναγνωρίζεις τα λάθη από μόνος σου, δεν μπορείς να βελτιωθείς. Αν δεν μπορείς να κάνεις αυτοκριτική, δεν θα πας μακριά».

«Με δίδαξε να είμαι αξιοπρεπής εντός και εκτός του χώρου».

«Υπάρχουν παιχνίδια που μπορεί να μην είσαι καλός. Το πιο δύσκολο είναι να σου βγει μία δύσκολη φάση και ο Α να την ερμηνεύει όπως τον συμφέρει και ο Β αλλιώς».

«Μου έτυχαν διαφορά, 22 χρόνια στο χώρο της διαιτησίας. Αυτό που μου μένει είναι ο κόσμος που δεν σε γνωρίζει προσωπικά να σε προσεγγίζει και να σε ρωτά π.χ ποια ομάδα υποστηρίζεις. Λάθη κάνουμε σε κάθε αγώνα και προσπαθώ να τα εντοπίζω από μόνος μου και να βελτιώνομαι».

«Υπάρχουν πολλές άσχημες μέρες. Το θέμα τα λάθη σου να μην έχουν ίχνος σκοπιμότητας. Παλιά δέχθηκα πιέσεις όταν ήμουν στις μικρότερες κατηγορίες και έστειλα τα μηνύματά μου.  Ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα κτίζονται προ πολλού».

«Ο διαιτητής είναι μοναχικός καβαλάρης. Είναι θέμα προσωπικότητας.  Μπαίνεις στο γήπεδο και προσηλώνεσαι στο στόχο σου».

«Χάνει την αίγλη του το ποδόσφαιρο με το VAR. Σκοράρει μια ομάδα, πανηγυρίζει, ακυρώνεις το γκολ και μετά δίνεις πέναλτι στην αντίπαλη περιοχή».

«Έκανα λάθη άθελά μου που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα. Θυμάμαι μία φορά σφύριξα πέναλτι, λανθασμένα όταν το είδα από την τηλεόραση και ο παράγοντας της ομάδας που ευνοήθηκε δήλωνε ότι σωστά υποδείχθηκε το πέναλτι».