(ΦΑΚΕΛΟΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ) Η δουλειά στις νεαρότερες ηλικίες και το ενθαρρυντικό μέλλον

Εδώ και μια διετία ξεκίνησε η προσπάθεια αναβάθμισης και ενίσχυσης της διαιτησίας μας.

Η ΚΟΠ σε συνδυασμό με την επιτροπή διαιτησίας, προέβησαν σε... τεστάρισμα και αξιολόγηση νεαρών και ταλαντούχων διαιτητών οι οποίοι έχουν τα εχέγγυα για να σταδιοδρομήσουν στον χώρο και να αποτελέσουν την νέα φουρνιά.

Η αρχή έγινε με την σταδιακή κλήση των νεαρών διαιτητών στα σεμινάρια που συμμετείχαν  οι ρεφ Α' Κατηγορίας και στην συνέχια τέθηκαν όλοι στο μικροσκόπιο του κ. Ντάλας και του κ. Χανς οι οποίοι μαζί με τους εκπαιδευτές τους αξιολογούσαν καθημερινά την πρόοδό τους.

Την περσινή σεζόν ενσωματώθηκαν σταδιακά στα παιχνίδια Α' Κατηγορίας οι Τιμόθεος Χριστοφή, Νικόλας Νεοκλέους και Χρυσοβαλάντη Θεουλή. Σε αυτούς προστέθηκαν φέτος άλλοι έξι ταλαντούχοι διαιτητές οι οποίοι παίρνουν... γεύση από αγώνες της ανώτατης κατηγορίας. Ο λόγος για τους Ανδρέα Κωνσταντίνου, Ανδρέα Αργυρού, Κυριάκο Χριστοδούλου, Κωνσταντίνο Φωτίου, Ροβέρτο Κώστα και Αναστάση Αναστάση.

Συνολικά πρόκειται για 9 διαιτητές σε διάστημα λιγότερο του ενός έτους οι οποίοι κέρδισαν... προαγωγή και έχουν την ευκαιρία να μονιμοποιηθούν στην Α' Κατηγορία, αν αποδείξουν βέβαια ότι έχουν την ικανότητα. Η προσπάθεια δεν σταματά εδώ, αφου η δουλειά στις χαμηλότερες κατηγορίες και τους μικρότερους ηλικιακά διαιτητές συνεχίζεται, με τις προοπτικές να είναι ενθαρρυντικές με βάση το ταλέντο που υπάρχει.

Αυτό που χρειάζονται πλέον οι διαιτητές είναι την στήριξη του κόσμου αλλά και των ΜΜΕ, την πίστωση και τον χρόνο για μπορέσουν να δείξουν την αξία τους. Οι ίδιοι εκτός από ότι έχουν το ταλέντο, αγαπούν την διαιτησία και έχουν όρεξη για να δουλέψουν σκληρά και να σταδιοδρομήσουν. Οφείλουμε όλοι για το καλό του ποδοσφαίρου μας να τους στηρίξουμε, όπως βέβαια και οι παλιοί διαιτητές που πρέπει να σταθούν δίπλα στους νεαρότερους και να τους βοηθήσουν στο δύσκολο ξεκίνημά τους.