Hardcore πακέτο της Mugen για το Honda Civic Type R

Το εκθεσιακό κέντρο Makuhari, όπως κάθε χρόνο, ανοίγει σε λίγες ώρες τις πύλες του για το Tokyo Auto Salon του 2019, και εκεί, εκτός από τη Nissan, Daihatsu, Suzuki και Subaru θα έχει παρουσία και η Honda, μαζί με την Mugen.

To βελτιωτικό παρακλάδι της ιαπωνικής εταιρίας θα παρουσιάσει δυο νέα πακέτα για το Civic Type R με ακόμα πιο επιθετικά και αεροδυναμικά bodykit. Το πρώτο -και πιο hardcore- ονομάζεται RC20GT και αποτελεί την έκδοση παραγωγής του RC20GT Type R Concept, που έδειξε πέρσι η Mugen στην ίδια έκθεση των βελτιωτών της Ιαπωνίας.

Η Mugen περιγράφει το πακέτο RC20GT ως το “απόλυτο Type R” και αναμένεται να είναι διαθέσιμο σύντομα στην ιαπωνική αγορά. Όπως βλέπεις είναι άκρως εκκεντρικό, με νέους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, νέο αεριζόμενο καπό, φαρδύτερες πλευρικές ποδιές και μεγαλύτερη πίσω αεροτομή, όλα εκ’των οποίων είναι κατασκευασμένα από carbon.

Ακόμα, φοράει νέες ζάντες, μεγαλύτερα φρένα και πιο σφιχτά αμορτισέρ, με τον πίσω προφυλακτήρα να ενσωματώνει ένα μεγάλο διαχύτη και την κεντρικά τοποθετημένη απόληξη της εξάτμισης. Η εταιρία, όμως, δεν αναφέρει τίποτα για μηχανικές βελτιώσεις. Στο εσωτερικό υπάρχει νέο κουμπί για την εκκίνηση του κινητήρα, νέα πατάκια και διάφορες άλλες λεπτομέρειες που φέρουν την υπογραφή της Mugen.

Στο περίπτερο της, η Mugen θα έχει και το Civic Type R Prototype το οποίο διαθέτει ένα πιο “ήπιο” bodykit, το οποίο σύμφωνα με τον οίκο διαθέτει μια αίσθηση δύναμης. Στο εμπρός μέρος συναντάμε μια νέα carbon μάσκα, splitter στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα, πλευρικές ποδιές, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει μια νέα αεροτομή και δύο νέες απολήξεις για την εξάτμιση.

Οι τροχοί έχουν δίχρωμο φινίρισμα και έχουν μέγεθος 19″ με ελαστικά 235/35. Το πρωτότυπο Civic Type R της Mugen διαθέτει μέρη που ακόμα βρίσκονται σε εξέλιξη, μαζί με εξαρτήματα που προέρχονται από το RC20GT.