Το αυτοκίνητο των ονείρων

Την κορυφαία έκδοση της Mustang, μία «κόμπρα» των δρόμων, ένα αυτοκίνητο που μπορεί να εκτοξεύσει την αδρεναλίνη του οδηγού στα ύψη και να του χαρίσει μοναδικές στιγμές απόλαυσης, παρουσίασε η Ford Performance. 

Η νέα Shelby GT500 είναι ένα πραγματικά ονειρικό sportcar. Εκφράζει την παραδοσιακή αμερικανική αισθητική των muscle sar με τα περίτεχνα φουσκώματα, τους μυς σε κάθε κομμάτι του αμαξώματος και τους θηριώδεις κινητήρες και συνάμα την ευρωπαϊκή κομψότητα με το μελετημένο στήσιμο στον δρόμο. 

Η αμερικανική φίρμα ανακοίνωσε ότι το μοντέλο τροφοδοτείται από τον V8 5,2 κινητήρα, αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προδιαγραφές. Το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων της Tremec, στέλνοντας την κίνηση στον πίσω άξονα. 

Σύμφωνα με την εταιρεία, το κιβώτιο πραγματοποιεί αστραπιαίες αλλαγές, ο άξονας μετάδοσης είναι από carbon, πίσω υπάρχει διαφορικό τύπου Torsen, ενώ η μπάρα θόλων είναι από μαγνήσιο. Η απόδοση του κινητήρα λέγεται ότι ξεπερνά τους 750 ίππους και τα 950 Nm ροπής, με τα ελαστικά να «κολλάνε» στην άσφαλτο από τη δύναμη. 

Όσο για τις επιδόσεις, τα 0-100 επιτυγχάνονται σε περίπου 3,5 δευτερόλεπτα, τα 0-400 έρχονται σε 11΄΄ και η βελόνα του κοντέρ τερματίζει στα 305 χλμ./ώρα. Το GT500 φέρει αμορτισέρ τύπου MagneRide, πατάει σε ελαστικά Michelin Pilot 4S διαστάσεων 305/30R20 μπροστά και 315/30R20 πίσω και φοράει φρένα της Brembo με αεριζόμενα δισκόφρενα 420 χλστ. μπροστά και 370 χλστ. πίσω. 

Για όποιον επιθυμεί υπάρχει και το πακέτο «Τrack Package» με πιστάδικα ελαστικά, carbon ζάντες, ρυθμιζόμενη πίσω πτέρυγα, μπάκετ καθίσματα της Recaro κι άλλα. Φυσικά, από τον βασικό εξοπλισμό δεν λείπει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, το τιμόνι με επένδυση alcantara και τα ανθρακονημάτινα διακοσμητικά. 

Οι πωλήσεις της Shelby GT500 αναμένεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά και η τιμή θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.