Το ισχυρότερο Impreza STi όλων των εποχών

Η Subaru προχώρησε στη δημιουργία μιας ακόμη έκδοσης του Impreza STi, που διακρίνεται για τον πανίσχυρο κινητήρα, τα βελτιωμένα μηχανικά μέρη και τα εξατομικευμένα στοιχεία.

Το STI S209 όπως ονομάζεται, θα παραχθεί σε μόλις 200 μονάδες και θα λανσαριστεί αποκλειστικά στην αγορά των ΗΠΑ. Εξελίχθηκε από τη Subaru Tecnica International και έχει εμπνευστεί από το αγωνιστικό WRX STI Nürburgring Challenge.

Το αυτοκίνητο φοράει μεγαλύτερο bodykit, περιλαμβάνοντας ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, spoilers και επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα. Το πλάτος του αμαξώματος είναι αυξημένο, με την οροφή και την πτέρυγα να είναι από carbon.  

Τα ελαστικά διαστάσεων 265/35 έχουν εξελιχθεί από τη Dunlop αποκλειστικά για το STi S209 και συνδυάζονται με ζάντες 19 ιντσών της BBS. Από πίσω βρίσκονται τα φρένα της Brembo με τις εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός και τις διπίστονες πίσω. Τα αμορτισέρ προέρχονται από τη Bilstein, τα ελατήρια είναι πιο σκληρά και οι αντιστρεπτικές μεγαλύτερες. 

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο αναβαθμισμένος τετρακύλινδρος boxer κινητήρας χωρητικότητας 2,5 λίτρων. Το μοτέρ αποδίδει 341 ίππους, με την κίνηση να μεταφέρεται στους τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων. Συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης Symmetrical All-Wheel Drive, δύο διαφορικά και τα συστήματα Active Torque Vectoring και Multi-Mode Vehicle Dynamics Control. 

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα λειτουργίας «Intelligent (I), Sport (S) και Sport Sharp (S#)», με το δεύτερο να είναι ιδανικό για χρήση σε πίστα και το τρίτο για αγώνες dragter.

Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο χρωμάτων (WR Blue Pearl με γκρι ζάντες) και (Crystal White Pearl με χρυσές ζάντες).