Η πρώτη νέα Toyota Supra πουλήθηκε για το αστρονομικό ποσό των 2,1 εκατ. δολαρίων

Λίγες ώρες μετά την πώληση της πρώτης Ford Mustang Shelby GT500 για 1,1 εκατ. δολάρια στην δημοπρασία του Barrett-Jackson στο Scottsdale της Αριζόνα, βγήκε στο σφυρί και η πρώτη νέα Supra παραγωγής.

Αυτή μετά από μια διαδικασία απανωτών “χτυπημάτων” τελικά πουλήθηκε για το αστρονομικό ποσό των 2,1 εκατομμυρίων δολαρίων, ήτοι €1.847.752 με τη σημερινή ισοτιμία. Τούτου λεχθέντος, το νούμερο αυτό αποτελεί νέο ρεκόρ για ένα ιαπωνικό αυτοκίνητο σε δημόσια δημοπρασία, με το τελικό ποσό να είναι περίπου 35 φορές μεγαλύτερο από την βασική τιμή του αυτοκινήτου.

Εκτός από το αυτοκίνητο, η πρώτη Supra παραγωγής έρχεται με την υπογραφή του CEO της Toyota, Akio Toyoda, στο κάλυμμα κινητήρα, ενώ ο νέος ιδιοκτήτης θα θα λάβει επίσης μια πλήρη VIP εμπειρία σε πίστα, η οποία περιλαμβάνει ένα μια custom made αγωνιστική φόρμα, δύο VIP πάσα, ακόμα δύο πάσα για το TOYOTA OWNERS 400 – Richmond Raceway, καθώς και μια ευκαιρία να οδηγήσει το αυτοκίνητο με τον Michael Waltrip.

Το μοντέλο φέρει αριθμό πλαισίου 20201, θα είναι βαμμένο σε ματ γκρι χρώμα, έχοντας κόκκινους καθρέπτες, μαύρες ματ ζάντες, κόκκινες δερμάτινες επενδύσεις και carbon σήμα. Όλα τα έσοδα θα δοθούν στα ιδρύματα American Heart Association και Bob Woodruff Foundation.