Το όραμα της Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου παρουσίασε ο νέος πρόεδρος του ΔΣ Α. Τσουλόφτας

Την ευχή ο νέος χρόνος να είναι ένας πραγματικά παραγωγικός χρόνος για τον κυπριακό αθλητισμό και ειδικά για το άθλημα του αγωνιστικού αυτοκινήτου με καλύτερες επιδόσεις και διακρίσεις, εξέφρασε ο νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου Ανδρέας Τσουλόφτας, μιλώντας σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη με την ευκαιρία  της εκλογής του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.
 
Ο κ. Τσουλόφτας κατά τη σημερινή διάσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μέγαρο, παρουσίασε το όραμα και τους στόχους του.

Ευχαρίστησε, παράλληλα, τους οδηγούς διαγωνιζόμενους, μέλη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του, εκλέγοντας τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου για την περίοδο 2019 και 2020.
 
«Σαν πρώην οδηγός Ράλι με 25 χρόνια ευδόκιμης παρουσίας μου στο άθλημα, έζησα, πήρα και έδωσα πολλά.  Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα διαθέσω όσο κόπο χρειάζεται για να αναβαθμίσουμε την Ομοσπονδία και τους αγώνες της. Να φέρουμε περισσότερους διαγωνιζόμενους και φιλάθλους στους αγώνες μας», πρόσθεσε.
 
Ανέφερε, επίσης, ότι η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου σηματοδοτεί μια νέα εποχή, αλλά και πρόκληση στη Διοίκηση της Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και σημείωσε ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός «είναι κατ’ εμάς το δεύτερο δημοφιλέστερο άθλημα μετά το ποδόσφαιρο».
 
«Τόσο στα Ράλι όσο και στα άλλα αθλήματα είχαμε πολλές και μεγάλες διακρίσεις σε διεθνές αγώνες τόσο στην Κύπρο αλλά και σε διάφορες συμμετοχές μας σε αγώνες στο εξωτερικό», συμπλήρωσε .

Ο κ. Τσουλόφτας αναφέρθηκε στην ομιλία του στις πολύ καλές εμφανίσεις Κύπριων οδηγών σε αγώνες Ράλι στην Κύπρο και στο εξωτερικό. 
 
Συγκεκριμένα, είπε ότι στο ράλι Κύπρου 2018 ο Σίμος Γαλαταριώτης με συνοδηγό τον Αντώνη Ιωάννου κατέβαλαν την πρώτη θέση Γενικής, αποτέλεσμα με το οποίο τιμήθηκαν στην βράβευση άριστων αθλητών 2018 από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου.  Στον ίδιο αγώνα ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας με συνοδηγό τον Αντώνη Χρυσοστόμου κέρδισαν με μεγάλη διαφορά τις Golden Stageς όπου η Eurosport τον έχει ανακηρύξει The Golden Boy of ERC- Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι.
  
«Στις συμμετοχές Κύπριων αθλητών στο ράλι εξωτερικού έχουμε τις εξαιρετικές εμφανίσεις και αποτελέσματα του Σίμου Γαλαταριώτη και Αλέξανδρου Τσουλόφτα στο Ράλι Ακρόπολις του 2018 και 2017 όπου κατέλαβαν την πέμπτη και τέταρτη θέση, αντίστοιχα, κερδίζοντας και μερικές ειδικές διαδρομές. Η Εθνική Ομάδα επίλεκτων οδηγών μας Drift στην συμμετοχή τους στον Τελικό αγώνα Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Drift King που έγινε στις Σέρρες στην Ελλάδα τον Οκτώβριο 2018 καταλάβαμε την 3η και 6η θέση από 98 συμμετοχές από 24 χώρες», ανέφερε.
 
Αναφέρθηκε, επίσης, στην τεράστια επιτυχία παγκόσμιου επιπέδου, του Ευτύχιου Έλληνα, ο οποίος κέρδισε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Porsche Carrera Cup 2018, καθώς και στον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή, ο οποίος  συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Formula Renault με εξαιρετικές επιδόσεις. 
 
«Ο οδηγός μας Roman Stariκovich με τα κυπριακά χρώματα και την κυπριακή σημαία κατάφερε στην πρώτη του συμμετοχή στο πιο δύσκολο Ράλι στον κόσμο του Paris Dakar 2018 να τραβήξει τα βλέμματα όλων με την εξαιρετική επίδοση του και τον πολύ σημαντικό τερματισμό του», συμπλήρωσε.
 
Ο κ. Τσουλόφτας είπε ότι η Ομοσπονδία Αυτοκινήτων έχει στις τάξεις της  οδηγούς αθλητές διαφόρων τύπου αγωνιστικών αυτοκινήτων και διεξάγει το πρωτάθλημα Ράλι σε χωμάτινες διαδρομές, πρωτάθλημα Ταχύτητας σε χωμάτινες ειδικές διαδρομές, το πρωτάθλημα Αναβάσεων σε ασφάλτινη διαδρομή, το πρωτάθλημα Drift σε ασφάλτινες πίστες, το πρωτάθλημα Ταχύτητας Dragster σε άσφαλτο, τους αγώνες Time Attack και το πρωτάθλημα 4χ4 off road σε χωμάτινες διαδρομές.
 
Σημείωσε ότι το αγωνιστικό Ημερολόγιο των αγώνων του 2019 ευρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας  www.cmf.com.
 
Στον ένα περίπου μήνα, συνέχισε ο κ. Τσουλόφτας, που το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει αναλάβει καθήκοντα, κατάφερε να στεγαστεί σε γραφείο που παραχωρήθηκε από την ΚΟΕ σε αυτό το κτίριο και στο σημείο αυτό, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Ντίνο Μιχαηλίδη. 
 
Όπως είπε, το γραφείο θα επανδρωθεί αυτό τον μήνα με γραμματέα της Ομοσπονδίας και θα είναι ανοικτό καθημερινά από τις 9:00 μέχρι τις 2:00 για την εξυπηρέτηση των αθλητών.
 
Ο κ. Τσουλόφτας αναφέρθηκε και στους άμεσους στόχους της Ομοσπονδίας για την φετινή χρονιά, όπως την προώθηση όλων των πρωταθλημάτων αυτοκινήτων μέσω της οργανωμένης και σωστής προβολής όλων των αγώνων, την αναβάθμιση της οργάνωσης όλων των αγώνων με την εκπαίδευση ομάδων κριτών, χρονομέτρων, ατόμων ασφάλεια διαδρομής, την κατασκευή νέας ιστοσελίδας τελευταίας τεχνολογίας με δυνατότητα ζωντανής ανάρτησης των αποτελεσμάτων κάθε διαδρομής και των αποτελεσμάτων κάθε αγώνα, όπως και φωτογραφίες, φιλμάκια και συνεντεύξεις διαγωνιζόμενων, την προώθηση περισσότερων αθλητών για συμμετοχή σε αγώνες εξωτερικού.
 
Ανέφερε, επίσης, ότι ένας σημαντικός στόχος του νέου Συμβουλίου είναι η εξεύρεση της κατάλληλης γης για την κατασκευή ασφάλτινης πίστας αγώνων αυτοκινήτων, στην οποία εκτός από αγώνες πλαγιολίσθησης Drift και ταχύτητας Dragster θα μπορούν να οδηγούν ασφαλισμένα νέοι οδηγοί, να αναπτύσσουν και να βελτιώνουν τις δεξιότητές οδήγησης τους. 
 
Σημείωσε ότι για την υλοποίηση των στόχων αυτών χρειάζονται χρήματα τα οποία δεν διαθέτει η Ομοσπονδία και έκανε έκκληση στον ΚΟΑ τόσο στο νέο διοικητικό Συμβούλιο όσο και στην Διευθύντρια και σε χορηγούς και φίλους του αθλήματος να τους βοηθήσουν να αναβαθμίσουν το άθλημα που τόσο προβάλει την Κύπρο στο εξωτερικό.
 
Ο κ. Τσουλόφτας ευχαρίστησε τον ΚΟΑ, την ΚΟΕ, τον Σύμβουλο του Προέδρου για τον αθλητισμό Φοίβο Ζαχαριάδη, την Αστυνομία, το Τμήμα Δασών, την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου, καθώς και χορηγούς, για την διαχρονική βοήθεια τους προς την Ομοσπονδία.
 
Στο σημείο αυτό, διαβεβαίωσε το Τμήμα Δασών ότι η Ομοσπονδία κάνει κάθε τι το δυνατό για την προστασία των δασών, τα οποία, όπως είπε, σέβονται.
 
Έκανε, παράλληλα, ιδιαίτερη μνεία στην βράβευση από την ΕΑΚ, αθλητών από το μηχανοκίνητο αθλητισμό και εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα η βράβευση αθλητών από το μηχανοκίνητο αθλητισμό από την ΕΑΚ να συνεχίσει και στις επόμενες χρονιές.
 
Στη συνέχεια, έγινε σύντομη παρουσίαση με εικόνες των επιτυχιών Κύπριων οδηγών σε αγώνες και ακολούθησε το κόψιμο βασιλόπιτας.