Ένα εκατομμύριο Peugeot 2008 στο εργοστάσιο Mulhouse

Έξι χρόνια μετά το λανσάρισμα του Peugeot 2008, ενός από τα best-seller της γαλλικής μάρκας, το εργοστάσιο Mulhouse του Ομίλου PSA κατασκεύασε το εκατομμυριοστό αυτοκίνητο.

Το γαλλικό Crossover παράγεται σε τρεις ηπείρους, στην Ευρώπη, την Κίνα και τη Λατινική Αμέρική, αλλά η πορεία του ξεκίνησε στο εργοστάσιο της Mulhouse, το οποίο σήμερα γιορτάζει την παραγωγή του εκατομμυριοστού 2008. Το 2008 είναι πιστοποιημένο με “Origine France Garantie” από το λανσάρισμά του, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των μερών του έχουν κατασκευαστεί στη Γαλλία.

Με παραγωγή πάνω από 1.210.250 μονάδων παγκοσμίως, το Peugeot 2008 σύντομα κέρδισε την εμπιστοσύνη των πελατών σε όλες τις χώρες που διατίθεται. Το μοντέλο εξακολουθεί να αποτελεί τεράστια επιτυχία, καθώς βρίσκεται στα 3 καλύτερα SUV της μεσαίας κατηγορίας σε 30 χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.
Η ελκυστική εμφάνιση, το προηγμένο σύστημα πρόσφυσης 4-mode Grip Control, ο τεχνολογικός εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας και οι υπεραποδοτικοί κινητήρες προδιαγραφών euro 6.2 με τον κινητήρα βενζίνης 1.2 PureTech να αποσπάει το βραβείο του κινητήρα της χρονιάς, αποτελούν τα εχέγγυα της επιτυχίας για το Peugeot 2008.

Ο Jean-Phillipe Imparato, Διευθύνων Σύμβουλος της Peugeot, παρέδωσε ο ίδιος τα κλειδιά του εκατομμυριοστού Peugeot 2008 στην νέα του κάτοχο μόλις βγήκε από τη γραμμή παραγωγής.