Τεράστια νίκη του Bottas στην Αυστραλία - Πολύ αργές οι Ferrari

Μία νίκη που ούτε ο ίδιος θα περίμενε κατέκτησε στην Αυστραλία και στον πρώτο αγώνα της χρονιάς για τη Formula 1 o Bottas. Ο πιλότος της Mercedes ξεκίνησε από την δεύτερη θέση, ωστόσο κατάφερε να περάσει πριν την πρώτη στροφή του αγώνα τον Lewis Hamilton και παρέμεινε στην κορυφή μέχρι το τέλος. Η ανωτερότητα του φάνηκε και από το τελικό αποτέλεσμα καθώς ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής έμεινε 20 δευτερόλεπτα πίσω. Έτσι ο Φινλανδός πήρε τους 25 βαθμούς της νίκης ενώ πρόσθεσε άλλον έναν καθώς από φέτος, ο πιλότος που πετυχαίνει τον ταχύτερο γύρο παίρνει έναν επιπλέον βαθμό.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Hamilton, επίσης με Mercedes, ωστόσο λίγο έλλειψε να χάσει και αυτή τη θέση από τον Verstappen ο οποίος οδήγησε τη Red Bull με το καλημέρα στο βάθρο των νικητών, στέλνοντας και το μήνυμα με τις άγριες διαθέσεις που έχει για φέτος. Μάλιστα αν ο πιλότος της Red Bull δεν είχε μία μικρή έξοδο λίγους γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας τα πράγματα θα ήταν δύσκολα για τον παγκόσμιο πρωταθλητή.

Από την πλευρά της η Ferrari έδειξε πολύ αδύναμη και αυτό φάνηκε από την εμφάνιση και των δύο μονοθεσιών. Ο Vettel τερμάτισε 4ος ενώ ο Leclerc στον πρώτο του αγώνα με τη Ferrari ακολούθησε στην 5η θέση έχοντας πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση.

Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι, Magnussen (Haas), Hulkenberg (Renault), Raikkonen (Alfa Romeo), Stroll και Kvyat (Toro Rosso).

Η συνέχεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 θα δοθεί στις 31 Μαρτίου στο Μπαχρέιν.