Ανάβαση Κακοπετριάς – Νίκη του Μιχάλη Σοφοκλέους στον πρώτο αγώνα της χρονιάς

Με νίκη του Μιχάλη Σοφοκλέους ξεκίνησαν οι αγώνες ανάβασης το 2019, αφού στην Κακοπετριά ήταν ο νικητής με διαφορά από τον δεύτερο. Οι 17 συμμετέχοντες απόλαυσαν την διαδρομή που προσφέρεται για ανάβαση εκμεταλλευόμενοι την καλοκαιρία της Κυριακής.

Η ατυχία του Γιάννη Καπετάνιου που δεν μπόρεσε να γράψει καλό χρόνο και δεν έκανε την δεύτερη καλή είχε σαν αποτέλεσμα ο Σοφοκλέους να κερδίσει σχετικά εύκολα τον αγώνα με χρόνο 1.56.586.

Στη δεύτερη θέση είχαμε τον Pepsis με συνοδηγό τον Pepsis Junior και χρόνο 1.59.768 να δείχνει ότι φέτος θα είναι στην τριάδα, ενώ τρίτος ήταν ο Αντώνης Χρίστου με το πανέμορφο Mitsubishi Colt Evo και χρόνο 2.03.052.

Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε ο Νικόλας Ευγενίου με το Subaru Imreza ο οποίος έκανε τέταρτο χρόνο με 2.04.331.

Ο “Doctor”, Αβράμης Αβραάμ ήταν ο πρώτος στα δικίνητα με πέμπτο χρόνο ημέρας, 2.05.340.

Ο Γιώργος Ορφανού – GSO με συνοδηγό τον Στέλιο Ηλία κέρδισε την S2 απόντος και του Χρίστου Πολυκάρπου δείχνοντας καλή αγωνιστική οδήγηση. Στην κατηγορία S1, απόντος του Στέλιου Κυθρεώτη, ο Μηνάς Μηνά έδειξε ότι μπορεί να κτυπήσει στα ίσα τον ανταγωνισμό στην κατηγορία, κερδίζοντας την πρώτη θέση με 1,5δλ διαφορά από τον δεύτερο Νίκο Σπύρου με το δυνατό του Honda.  

Ο team manager της ομάδας του Μιχάλη Σοφοκλέους, γνωστός πρωταθλητής αναβάσεων, Μάικ Χαραλάμπους, δήλωσε στο car.com.cy: «Τις τελευταίες δύο βδομάδες είχαμε προετοιμαστεί καλά για τον πρώτο αγώνα που είναι και ο σημαντικότερος της χρονιάς πάντα. Η γρήγορη πίστα με τους φαρδιούς δρόμους ταίριαζε απόλυτα σε αυτοκίνητα μεγάλης ιπποδύναμης, όπως το δικό μας. Ξεκινήσαμε χαλαρά στη δοκιμαστική για να δούμε το κράτημα του αυτοκινήτου και πιέσαμε στην πρώτη καλή για να γράψουμε χρόνο. Δυστυχώς ο συναθλητής μας και βασικός μας αντίπαλος «Captain» δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την πρώτη του προσπάθεια και έτσι έχοντας μια σημαντική διαφορά από τον δεύτερο, δεν χρειάστηκε να κάνουμε την δεύτερη χρονομετρημένη».

Δείτε όλα τα αποτελέσματα εδώ.