Απογοήτευση στη Ferrari

Το πρώτο Grand Prix της χρονιάς ολοκληρώθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, με τη Mercedes να κυριαρχεί. Ο Valtteri Bottas κέρδισε σχετικά εύκολα, με τον Lewis Hamilton να τερματίζει δεύτερος και τον Max Verstappen να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Η Ferrari δεν μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστική σε κανένα σημείο του αγώνα, απογοητεύοντας με την εμφάνισή της. Ο Sebastian Vettel ήταν εκτός ρυθμού, προσπαθώντας να βρει πρόσφυση, ενώ ο Charles Leclerc, παρότι ήταν πιο γρήγορος στους τελευταίους γύρους, έλαβε εντολή να μείνει πίσω από τον team-mate του.

Μετά το τέλος του GP ο Γερμανός δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τη διαφορά που είχε το μονοθέσιο της Scuderia ανάμεσα στις δοκιμές της Βαρκελώνης και στο circuit του Albert Park.

«Ήμασταν πιο αργοί από τους άλλους και χάσαμε. Δεν ξέρω τι συνέβη. Στις δοκιμές της Βαρκελώνης όλα έδειχναν σωστά. Εδώ όμως, το μονοθέσιο δεν έκανε αυτά που ζητούσα. Είχα ελάχιστη πρόσφυση και δεν μου έβγαζε εμπιστοσύνη», τόνισε ο Vettel.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ιταλικής ομάδας, Mattia Binotto, είπε: «Δεν βρήκαμε ποτέ τη σωστή ισορροπία. Είχαμε θέμα με τα ελαστικά και την πρόσφυση. Δεν καταλάβαμε γιατί. Πρέπει να επιστρέψουμε πίσω, να αναλύσουμε όλα τα δεδομένα και να δούμε τι πήγε λάθος».