Ο Καντέ έχασε τον αδελφό του πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο Ενγκολό Καντέ, που αναδείχθηκε ως ένας από τους καλύτερους παίκτες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είχε χάσει τον αδελφό του λίγες μέρες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης!

Η Γαλλία έλαμψε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Κατέκτησε το τρόπαιο και στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου για δεύτερη φορά στην ιστορία της (4-2 στον τελικό την Κροατία). Από τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν και έγιναν σημείο αναφοράς ήταν ο Ενγκολό Καντέ.

Ένας αθόρυβος "εργάτης" που "κατάπιε" αμέτρητα χιλιόμετρα στο γήπεδο, που έπαιξε με γαστρεντερίτιδα στον τελικό, που ντρεπόταν να ζητήσει το τρόπαιο για φωτογραφία, ο παίκτης που έγινε σύνθημα στα χείλη των συμπαικτών του.

Και όμως, ο χαφ της Τσέλσι έκανε τόσο σπουδαίο τουρνουά έχοντας χάσει τον αδελφό του πριν από την έναρξη της διοργάνωσης. Το περιοδικό "Paris Match" αποκάλυψε ότι ο Νιάμα, μεγαλύτερος αδελφός του χαφ της Τσέλσι, πέθανε προτού αρχίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, από καρδιακή προσβολή.

Αυτή ήταν η δεύτερη οικογενειακή τραγωδία για τον 27χρονο μέσο, ο οποίος σε ηλικία 7 ετών είχε χάσει τον πατέρα του. Ο ταπεινός Καντέ με τη δύναμη ψυχής κάνει συνεχώς όλο τον πλανήτη να μιλάει γι' αυτόν, για όσα πετυχαίνει εντός και εκτός γηπέδων.