Άγκυρα στην Βαρκελώνη και την Μπαρτσελόνα ρίχνει ο Ιβάν Ράκιτιτς που δήλωσε πιστός στην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε τονίζοντας πως δεν έχει έρθει η ώρα να φύγει.
Το πρέσινγκ της Παρί Σεν Ζερμέν στον διεθνή Κροάτη μέσο υπήρξε έντονο στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου ωστόσο ο ίδιος απέρριψε το ενδεχόμενο αποχώρησης από τους «μπλαουγκράνα», καθώς όπως τόνισε στην εφημερίδα «Novilist» είναι ευτυχισμένος στην Μπαρτσελόνα.
«Είχα προτάσεις, ναι. Υπήρξε μια προσφορά. Μερικοί σύλλογοι με ήθελαν, αλλά ειλικρινά, μίλησα με τη σύζυγό μου και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι θα είμαι ευτυχισμένος αν παραμείνω στην Μπαρτσελόνα. Δεν έχει έρθει ακόμα ο καιρός να φύγω. Ήρθε η ώρα η Μπαρτσελόνα να φτάσει και πάλι στο δρόμο της δόξας στην Ευρώπη. Ξεκινήσαμε αυτή τη χρονιά με μεγάλη επιθυμία να κερδίσουμε το Champions League» ανέφερε χαρακτηριστικά.