Στο μάτι του κυκλώνα για πιθανό ντόπινγκ ο Ντένις Τσέρισεφ!

Ο ήρωας της Ρωσίας στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο, Ντένις Τσέρισεφ καλείται να δώσει εξηγήσεις στις αρμόδιες αρχές καταπολέμησης ντόπινγκ, μετά από κάποιες περίεργες δηλώσεις που έκανε ο πατέρας του.

Με 4 γκολ σε 5 παιχνίδι στο πρόσφατο Μουντιάλ ήταν ο ήρωας της Ρωσίας. Ωστόσο, ο Ντένις Τσέρισεφ βρίσκεται πια στο μάτι του κυκλώνα και υπό καθεστώς επείγουσας έρευνας, μετά από μία συνέντευξη του πατέρα του Ντμίτρι στο ρωσικό περιοδικό Sport Weekend. Όπως δήλωσε λοιπόν ο πατέρας του μεσοεπιθετικού της Βαλένθια, ο γιος του δέχθηκε μία ένεση με αυξητική ορμόνη, κατά την διάρκεια της προετοιμασίας για το Μουντιάλ, ενώ προσπαθούσε να ξεπεράσει ένα πρόβλημα τραυματισμού.

Τα λόγια αυτά σήμαναν συναγερμό στην Wada, αλλά και στις αρμόδιες αρχές που ζήτησαν τον ιατρικό φάκελο του παίκτη για να διαπιστώσουν αν του χορηγήθηκαν απαγορευμένες ουσίες. Η ρωσική ομοσπονδία μιλάει για λάθος στην μετάφραση, τονίζοντας ότι ο πατέρας του Τσέρισεφ μπέρδεψε την αυξητική ορμόνη με την (καθ’ όλα νόμιμη) ένεση με πλάσμα που κάνουν αρκετοί αθλητές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις αρθρώσεις τους.

Μία περίεργη υπόθεση που βρίσκεται πλέον στα χέρια της παγκόσμιας υπηρεσίας κατά του ντόπινγκ που καλείται να διερευνήσει, που αν αποδειχθεί παράνομη, ενδεχομένως να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και για άλλα μέλη της ρωσικής εθνικής ομάδας.