Όταν ο Κριστιάνο έκλεισε στην Βαλένθια!

Ο «CR7» κάνει Champions πρεμιέρα κόντρα στην ομάδα που παραλίγο να τον αποκτήσει πριν από 15 χρόνια.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ιδιαίτερα δημοφιλής η σειρά των κόμικς με τίτλο «What if». Σε ελεύθερη μετάφραση, δηλαδή, «τι θα γίνονταν αν…». Σε αυτή, παρουσιάζονται ιστορίες υπέρ ηρώων που ξεφεύγουν από το κεντρικό σενάριο και ανατρέπουν γεγονότα που έχουν σημαδέψει την (φανταστική) ζωή τους.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος απόψε (19/09) στο «Μεστάγια» συναντά για πρώτη φορά φέτος το αγαπημένο του Champions League, είναι ένας ποδοσφαιρικός υπέρ ήρωας, με 120 γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, 400 σε επίπεδο πρωταθλημάτων (σε Πορτογαλία, Αγγλία, Ισπανία και Ιταλία), πέντε ευρωκούπες και δεκάδες άλλους τίτλους και διακρίσεις.
 
Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Γιουβέντους κάνει πρεμιέρα στην διοργάνωσή του αγωνιζόμενος στο γήπεδο που λίγο έλειψε να γίνει σπίτι του το καλοκαίρι του 2003, αυτό δηλαδή που έμελλε να αλλάξει για πάντα την καριέρα και την ζωή του.
 
Πριν από 15 χρόνια, ο «CR7» ήταν ένας 18χρονος, πολλά υποσχόμενος ποδοσφαιριστής που είχε κάνει τις πρώτες του εμφανίσεις με την πρώτη ομάδα της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, αν και κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τι επρόκειτο να ακολουθήσει.
 
Η Βαλένθια ζούσε τις ημέρες δόξας της, αφού εκείνη την εποχή είχε κατακτήσει ένα πρωτάθλημα (2002), επρόκειτο να πάρει και άλλο (2004) και είχε φτάσει σε δύο τελικούς του Champions League, όπου δεν τα κατάφερε κόντρα σε Ρεάλ Μαδρίτης (2000) και Μπάγερν Μονάχου (2001).
 
Γίνονταν εκλογές για την προεδρία και, όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες διαδικασίες, οι υποψήφιοι παρουσιάζουν συμφωνίες με ποδοσφαιριστές ως «κράχτες» για να εξασφαλίσουν περισσότερες ψήφους.
 
Ο Πάκο Ροτς, πρόεδρος από το 1994 έως το 1997, επιχείρησε να επιστρέψει στο τιμόνι των Νυχτερίδων και, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, συμφώνησε με τον τότε ανερχόμενο μάνατζερ Ζόρζε Μέντες, για την απόκτηση του Κριστιάνο, αλλά και του Ρικάρντο Κουαρέσμα, αμφότερα μεγάλα ταλέντα της Σπόρτινγκ, έναντι εννέα εκατομμυρίων ευρώ!
 
«Ναι, εγώ είχα κλείσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο το 2003» υποστηρίζει ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος δέχονταν να δώσει πέντε εκατομμύρια για ένα ταλέντο που δεν είχε ακόμα κάνει το μεγάλο «μπαμ».

Ο Ροτς εξασφάλισε, σε συνεννόηση με την ομάδα της πορτογαλικής πρωτεύουσας, ότι η Βαλένθια, ανεξαρτήτως με το ποιος θα νικήσει στις εκλογές, θα έχει οψιόν προτεραιότητας για τους δύο ποδοσφαιριστές μέχρι τις 30 Μαΐου.
 
Ο Ροτς δεν τα κατάφερε στις εκλογές, ο (αείμνηστος πια) Χάιμε Ορτί επανεξελέγη με την στήριξη του Χουάν Μπαουτίστα Σολέρ και, χάρη στις διαπραγματεύσεις που είχε κάνει ο Ροτς, επιχείρησε ούτως ή άλλως να κινηθεί για την απόκτηση του Ρονάλντο.
 
Στο διάστημα που μεσολάβησε από την συμφωνία μέχρι τις νέες συζητήσεις, όμως, η τιμή του Κριστιάνο είχε ανέβει. Στην πρώτη συμφωνία κοστολογούνταν πέντε εκατομμύρια ευρώ, αλλά αυτό το ποσό δεν ίσχυε πλέον.
 
Η Βαλένθια, όμως, δεν το έβαλε κάτω. Πρόσφερε στην Σπόρτινγκ έξι εκατομμύρια ευρώ και τον Ουρουγουανό επιθετικό Ντιέγο Αλόνσο. Η πορτογαλική ομάδα δεν «τσίμπησε» και είπε «όχι».
 
Λίγες εβδομάδες αργότερα, η Σπόρτινγκ έδωσε φιλικό με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τα… όργια του Κριστιάνο θάμπωσαν τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος έδωσε εντολή στην διοίκηση να κινηθεί άμεσα για την απόκτηση του Πορτογάλου πιτσιρικά με τις απίθανες ντρίμπλες και επελάσεις. Η συνέχεια, πολύ γνωστή και γεμάτη γκολ. Τι θα είχε συμβεί, όμως, αν;