Ο επιζών της Σαπεκοένσε, Τζάκσον Φόλμαν, βράβευσε τον Κουρτουά

Συγκινητική στιγμή στο gala της FIFA στο Λονδίνο, με τον πρώην πορτιέρε της Σαπεκοένσε και επιζόντα της αεροπορικής τραγωδίας του 2016, Τζάκσον Φόλμαν, να παραδίδει το βραβείο του καλύτερου γκολκίπερ μαζί με τον Φαν ντερ Σαρ.

Ο Φόλμαν, είναι ένας εκ των τριών επιζώντων ποδοσφαιριστών της Σαπεκοένσε μετά το αεροπορικό δυστύχημα της 29ης Νοεμβρίου του 2016, όταν το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή της ομάδας στην Κολομβία για τον πρώτο τελικό του Σουνταμερικάνα απέναντι στην Ατλέτικο Νασιονάλ, έπεσε στα βουνά της πόλης Μεδεγίν.

Βρίσκοντας κουράγιο να ξεπεράσει το πρόβλημά του και τον ακρωτηριασμό στο πόδι, αφού παραμένει ζωντανός και απολαμβάνει τα αγαπημένα του πρόσωπα σε αντίθεση με άλλες οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους σ' εκείνη την τραγωδία, ο Φόλμαν παραμένει δυνατός και προπονείται πλέον με το τεχνητό του μέλος.

Το βράδυ της Δευτέρας, στο gala της FIFA για τους κορυφαίους της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, μαζί με τον Έντουιν Φαν ντερ Σαρ, βράβευσαν τον Τιμπό Κουρτουά ως καλύτερο τερματοφύλακα της σεζόν.