Έπιασε κορυφή η Σεβίλλη (στιγμιότυπα)

Η Σεβίλλη επιβλήθηκε με 2-1 της Θέλτα, ανέβηκε στην πρώτη θέση της La Liga και περιμένει το αποτέλεσμα της Μπαρτσελόνα στη Βαλένθια για να μάθει αν θα παραμείνει στην κορυφή.

Στην πέμπτη συνεχόμενη νίκη της στην Primera Division έφτασε η Σεβίλλη, η οποία επιβλήθηκε με 2-1 της Θέλτα και μάλιστα πάτησε στην κορυφή της βαθμολογίας. Το αν θα παραμείνει εκεί θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα της Μπαρτσελόνα στο εκτός έδρας ματς με τη Βαλένθια στις 9.45μ.μ..

Η Σεβίλλη βρέθηκε να προηγείται κόντρα στη Θέλτα χάρη σε μια κεφαλιά του Πάμπλο Σαραμπιά έπειτα από σέντρα του Χεσούς Νάβας στο 39ο λεπτό. Το παιχνίδι φάνηκε να κλειδώνει στο 62'. Σε αυτήν την περίπτωση ο Σαραμπιά από εκτελεστής έγινε δημιουργός και σέρβιρε στον Μπεν Γεντέρ για το 2-0. Μολαταύτα, η Θέλτα μείωσε στο 85' με σουτ του Σοφιάν Μπουφάλ έξω από την περιοχή, με τα τελευταία λεπτά να είναι δραματικά, αλλά τη Σεβίλλη να κρατά τελικά το τρίποντο.

Εσπανιόλ – Βιγιαρεάλ 3-1

Μεγάλη νίκη πέτυχε και η Εσπανιόλ, η οποία επιβλήθηκε της Βιγιαρεάλ με 3-1. Τα γκολ των γηπεδούχων πέτυχαν οι Πέρεζ, Νταρντέρ και Πιάτι, ενώ το μοναδικό τέρμα του «κίτρινου υποβρυχίου» σημείωσε ο Εκαμπί.