ΣΥΛΛΗΨΗ πασίγνωστου ατζέντη, προπονητών και διαιτητών - Ξέπλυμα χρήματος και ΣΤΗΣΙΜΟ!

«Σεισμός» στο Βέλγιο καθώς συνελήφθησαν πριν από λίγο ο ατζέντης Μότζι Μπαγιάτ, ο ισχυρότερος άνθρωπος στο ποδόσφαιρο της χώρας, οι προπονητές της Μπριζ και της Άντερλεχτ και δύο διεθνείς διαιτητές! Κατηγορίες για υπεξαίρεση και στήσιμο αγώνων!

Μαζί με τον πασίγνωστο μάνατζερ συνελήφθησαν και δύο διαιτητές, με την κατηγορία της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, ενώ ελέγχεται ο ρόλος του σε στήσιμο αγώνων! 

Όπως έχει γίνει γνωστό, συνελήφθη, επίσης, ο προπονητής της Μπριζ, Ιβάν Λέκο, πρώην βοηθός του Ίγκορ Τούντορ στον ΠΑΟΚ, ο πρώην προπονητής της Άντερλεχτ, Χέρμαν φαν Χόλσμπεεκ, ενώ οι αρμόδιες αρχές κάνουν έρευνες στα γραφεία δέκα συλλόγων, μεταξύ των οποίων της Άντερλεχτ, Μπριζ, Σταντάρ Λιέγης και Αντβέρπ. 

Η Μπριζ επιβεβαίωσε ότι ο προπονητής της δεν ήταν παρών στη σημερινή προπόνηση, ωστόσο κάνει λόγο για κλήση του για κατάθεση, την ώρα που τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι έχει συλληφθεί. Ο Μπαγιάτ είναι ο ατζέντης που έφερε, πέρυσι το καλοκαίρι, στον Ολυμπιακό τους Γκιγιόμ Ζιλέ και Σίλβιο Προτό. 

Οι διαιτητές είναι ο Σεμπαστιάν Ντελφιέρ και Μπαρτ Βερτέντεν. Αμφότεροι είναι διεθνείς, πρώτης και δεύτερης κατηγορίας της UEFA! 

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα πρώτα ρεπορτάζ στο Βέλγιο πρόκειται για συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών και οικονομικών της χώρας με στόχο να εξαρθρωθεί πιθανό κύκλωμα που δρούσε στο ποδόσφαιρο. 

Oι έρευνες αυτή τη στιγμή φαίνεται πως αφορούν παίκτες που είχαν σχέση τόσο με τον Μπαγιάτ όσο και με τον μάνατζερ Ντέγιαν Βέλκοβιτς. 

Εντός της ημέρας αναμένεται ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία.