Νέο ΧΑΣΤΟΥΚΙ για τη Ρεάλ! (στιγμιότυπα)

Η Ρεάλ Μαδρίτης έσπασε το ρεκόρ ανομβρίας, ξεπερνώντας τις 8 ώρες παιχνιδιού δίχως να σκοράρει και η γενναία Λεβάντε με το απίστευτο 1-2 γέμισε από λευκά μαντιλάκια το «Μπερναμπέου» που ζήτησε την κεφαλή του Ζουλέν Λοπετέγι επί πίνακι!

Η μπάλα είναι περίεργο πράγμα. Αν σου κάνει τα χατίρια, σε κάνει ήρωα ακόμα κι από το τίποτα. Αν δεν σε θέλει, ότι και να κάνεις θα εκτεθείς. Η Ρεάλ Μαδρίτης βιώνει την μεγαλύτερη κρίση της σύγχρονης ιστορίας της, όμως όσα έγιναν στον αγώνα με την Λεβάντε δείχνουν μία ομάδα «μουντζωμένη», δίχως αύρα, ψυχολογία και ελπίδα. Η Λεβάντε μυρίστηκε αίμα, είχε την τύχη με το μέρος της και γέμισε το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» με λευκά μαντιλάκια με το απίθανο 1-2, στο οποίο έγιναν διάφορα μεταφυσικά πράγματα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης τελείωσε το παιχνίδι με 25 τελικές (!), τρία δοκάρια και δύο ακυρωθέντα γκολ κι όμως κατάφερε να ηττηθεί εντελώς μόνη της. Ο Ραφαέλ Βαράν που μετά το Μουντιάλ έμπαινε στην συζήτηση ακόμα και για την «Χρυσή Μπάλα» με δύο ερασιτεχνικά λάθη χάρισε τόσο το 0-1 στον Μοράλες (7’), όσο και το 0-2 (13’) που ήρθε με πέναλτι του Ροζέρ έπειτα από χέρι του Γάλλου αμυντικού εντός περιοχής.

Η «βασίλισσα» έπαιζε με το μαχαίρι στον λαιμό και παρότι ήταν πνιγμένη στο άγχος έφτιαξε αμέτρητες ευκαιρίες. Το γκολ του Ασένσιο (18’) ακυρώθηκε ορθώς με το VAR ως οφσάιντ, το δοκάρι σταμάτησε σε δύο φάσεις Σέρχιο Ράμος (17’) και Μαριάνο (34’), ο Οϊερ τελείωσε το ημίχρονο με 6 καταπληκτικές επεμβάσεις κι όμως το σκορ θα μπορούσε να είναι ακόμα και με 0-3, με την Λεβάντε να βάζει και τρίτο γκολ με τον Ροσίνα, το οποίο ακυρώθηκε επίσης ορθώς μέσω VAR.

Μοιραία το δεύτερο ημίχρονο έγινε… ροντέο. Η Ρεάλ Μαδρίτης με 746 λεπτά δίχως γκολ κατέρριψε το αρνητικό ρεκόρ της ιστορίας της και αυτό σταμάτησε στις 8 ώρες και ένα λεπτό, όταν ο Μαρσέλο έσπασε την κατάρα και έδωσε ελπίδες (72’, 1-2). Ο κόσμος μπήκε στην εξίσωση και προσπάθησε να σπρώξει την Ρεάλ Μαδρίτης προς την ισοφάριση, όμως τρία λεπτά αργότερα το σουτ του Μπενζεμά σταμάτησε ξανά στο δοκάρι (75’).

Οι πολλές σέντρες στο τελευταίο τέταρτο δεν έφεραν αποτέλεσμα, η Λεβάντε άντεξε ως το τέλος (μάλιστα στο 93’ έχασε κλασική ευκαιρία για το 1-3) και το τελευταίο σφύριγμα ήρθε μέσα σε έντονες αποδοκιμασίες για την πρωταθλήτρια Ευρώπης που υπέστη τρίτη ήττα σε 9 αγωνιστικές και κινδυνεύει να βρεθεί ακόμα και στο -5 από την κορυφή.