Σουηδός παίκτης της χρονιάς ο Λίντελοφ

Το βραβείο του κορυφαίου Σουηδού ποδοσφαιριστή για 2018 κατέκτησε ο Βίκτορ Λίντελοφ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μπορεί οι αμυντικοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έχουν δεχτεί αυστηρή κριτική από τα βρετανικά μέσα και τους φιλάθλους της ομάδας, όμως στην πατρίδα του ο Βίκτορ Λίντελοφ χαίρει της εκτίμησης των συμπατριωτών του. Συγκεκριμένα, ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός αναδείχθηκε κορυφαίος Σουηδός ποδοσφαιριστής για το 2018.

Πρόκειται για ένα βραβείο, που από το 2007 μέχρι το 2016 για 10 συναπτά έτη κέρδιζε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και πέρυσι κατέκτησε ο αρχηγός της Εθνικής Σουηδίας, Αντρέας Γκράνκβιστ. Επίσης, στο παρελθόν το ίδιο βραβείο έχουν κατακτήσει οι παλιοί παίκτες του Ολυμπιακού, Όλοφ Μέλμπεργκ και Παρ Ζέτεμπεργκ.

Στο πλαίσιο της βράβευσής του ο Λίντελοφ δήλωσε: «σημαίνει πάρα πολλά για εμένα αυτό το βραβείο. Είμαι τρομερά περήφανος και ευγνώμων». Για την πορεία του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σημείωσε: «είναι πάντα όμορφο που αγωνίζομαι κι είμαι πολύ χαρούμενος αυτήν τη στιγμή. Όχι με τα αποτελέσματα, αλλά θέλω να συνεχίσω να βοηθώ την ομάδα όπως μπορώ. Πολλοί παίκτες χρειάζονται χρόνο προσαρμογής. Ελπίζω ότι αυτή η σεζόν θα είναι καλύτερη από την περσινή και για εμένα και για την ομάδα».