Επιστροφή στις νίκες η Λίβερπουλ και +7! (στιγμιότυπα)

Η Λίβερπουλ δεν εντυπωσίασε, αλλά το πέναλτι του Σαλάχ ήταν αρκετό για να δώσει στους Reds τη νίκη (1-0) στην έδρα της Μπράιτον και να τη στείλει στο +7 από τη Σίτι (παίζει τη Δευτέρα). 

Ηττα από τη Σίτι, αποκλεισμός στο κύπελλο από τη Γουλβς, ωστόσο οι Reds δεν... κατέρρευσαν σε ένα κομβικό σημείο. Μπορεί να μην έπεισαν κόντρα στη Μπράιτον, αλλά τα πρωταθλήματα δεν τα δίνει μόνο η καλή μπάλα, αλλά τα αποτελέσματα. Oι Κόκκινοι χάρη σε ένα πέναλτι του Σαλάχ επικράτησαν 1-0 εκτός έδρας και βρέθηκαν στο +7 από τη Σίτι (παίζει τη Δευτέρα με τη Γουλβς).

Κακή στο α' μέρος η Λίβερπουλ, δεν έπεισε πως μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω. Η ομάδα του Κλοπ εγκλωβίστηκε στο εξαιρετικό ανασταλτικό παιχνίδι της αντιπάλου αφού τα χαφ της, αλλά και τα άκρα δεν είχαν τρόπους να απειλήσουν. Μόλις... δυο καλές φάσεις είχαν να παρουσιάσουν οι Reds στο α' μέρος, κι αυτές όταν τα μπακ βρήκαν ανοιχτούς χώρους. Στο 9 από σέντρα του Ρόμπερτσον ο Φιρμίνο δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 27' η κεφαλιά του Σακίρι πέρασε άουτ. Στον αντίποδα, η Μπράιτον αδυνατούσε να κάνει φάση, αφού στόχος της ήταν να μη δεχθεί γκολ. Ιδανικό το ξεκίνημα στην επανάληψη για τη Λίβερπουλ, αφού στο 49' ο Σαλάχ το πήρε πάνω του, κέρδισε πέναλτι από τον Γκρος και από την άσπρη βούλα διαμόρφωσε το 1-0. Ηταν το 14ο γκολ του Αιγύπτιου στη φετινή Premier League. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να φανούν απειλητικοί, αντίθετα οι Κόκκινοι είχαν τις ευκαιρίες του, όμως τόσο οι Μανέ, Φιρμίνο όσο και ο Σαλάχ έχασαν μοναδικές ευκαιρίες να καθαρίσουν το ματς. Αυτό πάντως δεν κόστισε στους Reds, μιας και η Μπράιτον έκανε το χειρότερό της επιθετικό ματς στη σεζόν. 

Mπράιτον: Μπάτον, Μπονγκ, Ντάφι, Ντανκ, Μοντόγια, Στίφενς, Γκρος (79' Καγιάλ), Πρέπερ, Μαρτς (66' Κνόκαρτ) Μάρεϊ (66' Αντόν), Λοκάντια

Λίβερπουλ: Αλισον, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Αρνολντ, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον, Φαμπίνιο, Σακίρι (72' Μίλνερ), Φιρμίνο, Σαλάχ (90' Οριγκί), Μανέ (90' Κεϊτά)