Χ-ωρίς σωτηρία η Μονακό

Η Μονακό έμεινε στο 1-1 με τη Νις και παραμένει προτελευταία. Ο Φεκίρ έσωσε στο τέλος την Λυών, ενώ μεγάλη νίκη πέτυχε η Γκινγκάμπ.

Η Μονακό υποδέχθηκε τη Νις στο ντέρμπι της Ριβιέρας, με τις ομάδες να μένουν στο 1-1 και τους Μονεγάσκους να μένουν στην προτελευταία θέση. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Σεν Μαξιμέν στο 30’, όμως στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους είδαν τον Σακό να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη με τη βοήθεια του VAR για φάουλ στον Χένριξ.

Η ισοφάριση για την Μονακό ήρθε στο 50’ με κεφαλιά του Μπαντιασίλ, πριν ο Φαλκάο δει την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι και οι νισουά χάσουν πέναλτι με τον Σεν Μαξιμέν στο 77’ και τον Μπενάλιο να σώζει το βαθμό για τους Μονεγάσκους.

Η Λυών έχασε και άλλο έδαφος στη μάχη της τριάδας, καθώς έμεινε στο 2-2 με την Τουλούζ. Οι βιολέ, μάλιστα, ήταν εκείνοι που προηγήθηκαν με γκολάρα του Ντουρμάζ στο 12’, πριν ο Σουηδός κάνει και το 2-0 στο 74’. Οι λιονέ, όμως, ανέβασαν ρυθμό στο τέλος, μείωσαν με τον Ντεμπελέ στο 75’ και στο 87’ απέφυγαν την ήττα με εκπληκτικό φάουλ του Φεκίρ για το 2-2. Πίεσαν, μάλιστα, μέχρι το τέλος, αλλά δεν έφτασαν στην ανατροπή. Στα υπόλοιπα ματς μεγάλη νίκη πέτυχε η Γκινγκάμπ με 2-1 επί της Ρεν, έστω και αν δεν ξεκόλλησε από τον πάτο της βαθμολογίας, ενώ η Νιμ επιβλήθηκε με 1-0 επί της Ναντ.