Ο Σφαιρόπουλος... διέλυσε την ΜΠΑΡΤΣΑ!

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι εδώ! Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου κυριάρχησε απόλυτα κόντρα στην Μπαρτσελόνα και έφτασε σε εύκολη νίκη (99-83) που την βάζει ακόμα πιο γερά στο... κόλπο της οκτάδας!

Η νίκη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν ήταν ένα τυχαίο αποτέλεσμα και η Μακάμπι το επιβεβαιώσε την επόμενη αγωνιστική. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου υποδέχτηκε την Μπαρτσελόνα και κατάφερε να φτάσει σε μια από τις πιο εύκολες νίκες της στη φετινή διοργάνωση.

Η «ομάδα του λαού» ανέβασε τα ηνία από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά και με μπροστάρη τον Σκότι Ουίλμπεκιν «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα, η οποία έχασε την επαφή της με το σκορ, με το πέρας του πρώτου δεκαλέπτου.

Ήταν τέτοια η κυριαρχία της Μακάμπι στην αναμέτρηση με τους Καταλανούς, που η διαφορά έφτασε ακόμα και στους 38 πόντους υπέρ των γηπεδούχων (78-40, 27'), κάνοντας το υπόλοιπο του αγώνα τυπική διαδικασία. Η Μπαρτσελόνα έδειξε σφυγμό μεν, μειώνοντας με επί μέρους 20-0 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου (85-72, 33'), ωστόσο η Μακάμπι βρήκε λύσεις και έφτασε σε μία ακόμα νίκη, η οποία ήταν η τρίτη διαδοχική και τέταρτη στα τελευταία πέντε παιχνίδια.

Με το αποτέλεσμα αυτό η Μακάμπι Τελ Αβίβ ανέβηκε στο 8-11 και διατήρσε ακέραιες τις ελπίδες της για μια θέση στην πρώτη οκτάδα, την ίδια στιγμή που η Μπαρτσελόνα έχασε έαφος, στην προσπάθειά της για μια θέση στην πρώτη τετράδα, καθώς το ρεκορ της υποχώρησε στο 11-8.

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 57-35, 85-52, 99-83.