ΔΙΠΛΟ και... κοντά στην Ντόρτμουντ! (στιγμιότυπα)

Με δύο γκολ του Λέον Γκορέτσκα και άλλο ένα του Λεβαντόφσκι, η Μπάγερν πέρασε σαν σίφουνας από την έδρα της Χόφενχαϊμ (1-3) και έδειξε ότι θα πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι της στην μάχη του τίτλου.

Ήταν ένας, αλλά… Λέον (Γκορέτσκα). Όσα γκολ είχε πετύχει στα πρώτα 22 του παιχνίδια με την φανέλα της Μπάγερν (2) τα πέτυχε μαζεμένα στην επανέναρξη της Μπουντσελίγκα και οι Βαυαροί έδειξαν ότι θα συνεχίσουν να αναπνέουν στον σβέρκο της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Η ομάδα του Νίκο Κόβατς έπαιξε σαν πραγματική πρωταθλήτρια σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο θύμισε την γνωστή ομάδα φόβητρο που κάνει ότι θέλει εντός συνόρων.

Μέχρι να μπει το πρώτο, οι Βαυαροί έδιναν ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών με τους Λεβαντόφσκι (11’), Μίλερ (19’), Χούμελς (28’) και Γκορέτσκα (29’) να αδυνατούν να κάνουν το αυτονόητο.

Ένα… ριμπάουντ του τελευταίου σε νέα χαμένη ευκαιρία του Λεβαντόφσκι έκανε το 0-1 (34’), με την Μπάγερν να καθαρίζει το ματς με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Γερμανού χαφ λίγο πριν την ανάπαυλα (45’, 0-2).

Οι ρόλοι είναι αλήθεια πως αντιστράφηκαν στην επανάληψη. Οι φιλοξενούμενοι σήκωσαν το πόδι από το γκάζι, η Χόφενχαϊμ έπαιξε τα ρέστα της και βρήκε ελπίδα χάρη σε όμορφο γκολ του Σουλτς (59’).

Ωστόσο, η Μπάγερν δεν ήταν διατεθειμένη να σκοντάψει. Άντεξε στο physicalπ παιχνίδι των γηπεδούχων και λίγο πριν το τέλος βρήκε και τρίτο γκολ με τον Λεβαντόφσκι (87’, 1-3), σφραγίζοντας μία σπουδαία νίκη που την φέρνει πια στο -3 από την κορυφή και την Ντόρτμουντ.