Το VAR και ο Μέσι έσωσαν την Μπάρτσα! (στιγμιότυπα)

Η Λεγανές του Δημήτρη Σιόβα στάθηκε γενναία στο «Καμπ Νόου», όμως όταν μπήκε ο Μέσι το γήπεδο έγειρε και η Μπαρτσελόνα γλίτωσε από μία πιθανή γκέλα (3-1).

Δίχως τον Λιονέλ Μέσι είναι μία γήινη ομάδα, που μπορεί να αντιμετωπιστεί. Με αυτόν στο γήπεδο όλα αλλάζουν, η Μπαρτσελόνα μεταμορφώνεται.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επέλεξε να ξεκουράσει τον Αργεντινό απέναντι στην Λεγανές, όμως γρήγορα κατάλαβε ότι δεν τον παίρνει να πάει το ρεπό μέχρι τέλους.

Η Μπαρτσελόνα είχε κάνει ένα… συμπαθητικό πρώτο μέρος, όπου προηγήθηκε με γκολ του πολύ φορμαρισμένου Ντεμπελέ (32’), όμως η ομάδα του Δημήτρη Σιόβα δεν ήταν αποφασισμένη να σηκώσει λευκή σημαία.

Μία υποδειγματική αντεπίθεση στο 56ο λεπτό έφερε το 1-1 από τον Μπρέιθγουαϊτ και τα φίδια άρχισαν να ζώνουν τον Βάσκο τεχνικό.

Η είσοδος του Μέσι ήρθε στο 64ο λεπτό και μέσα σε ένα πεντάλεπτο όλα άλλαξαν. Στο τρομερό σουτ του Αργεντινού εκτός περιοχής, ο Κουέγιαρ είχε απάντηση, όμως ο Λουίς Σουάρες που ήρθε με φόρα για το ριμπάουντ έκανε το 2-1 (69’).

Το γκολ μέτρησε μετά από μελέτη του VAR, αφού η Λεγανές διαμαρτυρήθηκε τόσο για οφσάιντ, όσο και για επιθετικό φάουλ του Ουρουγουανού, ο οποίος ανέβηκε στην 5η θέση των σκόρερ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα.

Οι Καταλανοί έκαναν συνετή διαχείριση στα τελευταία λεπτά, όμως ο Μέσι ήθελε να βάλει τον επίλογο. Στις καθυστερήσεις συνδυάστηκε άψογα με τον Τζόρντι Άλμπα και με δεξί… τούβλο από το ύψος του πέναλτι έκανε το 3-1, που διατήρησε το αβαντάζ 5 βαθμών στην κορυφή της La Liga.