Ετοιμάζει δωρεάν Wi-Fi για 20.000 χρήστες η Μπασκόνια

Το Final Four του 2019 για την Euroleague πλησιάζει και η Μπασκόνια βρίσκεται σε πυρετώδης εργασίες για την κάλυψη της διοργάνωσης, με την δημιουργία δικτύου Wi-Fi να είναι από τις τελευταίες ενέργειές της.

H «Fernando Buesa Arena» είναι το γήπεδο που θα φιλοξενήσει την γιορτή του ευρωπαϊκου μπάσκετ τον προσεχή Μάιo (17-19) και για τον λόγο αυτό η Μπασκόνια ως εν δυνάμει διοργανώτρια προσπαθεί να θέσει τα πάντα στην εντέλεια.

Μεγάλη προσοχή, λοιπόν, έχει δοθεί στην παροχή Internet. Πιο συγκεκριμένα, οι Βάσκοι εργάζονται για να δημιουργήσει δωρεάν, γρήγορο και ασφαλές δίκτυο Wi-Fi το οποίο θα μπορεί να κινείται σε υψηλές ταχύτητες ακόμη και αν έχουν συνδεθεί σε αυτό 20.000 συσκευές, μιας και στην πόλη της Βιτόρια θα παραστεί πολύς κόσμος αλλά και δημοσιογράφοι.

Για να την πρωτοβουλία αυτή θα χρησιμοποιηθούν καλώδια μήκους 15.000 μέτρων, θα υπάρχουν περισσότερα από 100 σημεία πρόσβασης ενώ θα υπάρχει εύρος ζώνης 15gb ανά δευτερόλεπτο. To πλάνο θέλει το δίκτυο να δοθεί προς χρήση τον Απρίλιο.