Παιχνίδι τη Δευτέρα; Έκαναν "κηδεία" στο ποδοσφαίρο! (βίντεο)

Οι οπαδοί της Αλαβές μπήκαν στο "Μεντιθορόθα" μετά την έναρξη του ματς με τη Λεβάντε, ντυμένοι στα μαύρα σε αναπαράσταση της κηδείας του ποδοσφαίρου, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της ισπανικής ομοσπονδίας να ορίζει ματς τις Δευτέρες.

Η Αλαβές υποδέχθηκε στη Βιτόρια τη Λεβάντε στο πλαίσιο της τελευταίας χρονικά αναμέτρησης της 23ης αγωνιστικής της ισπανικής Liga, αλλά όταν ξεκίνησε το ματς μόλις 200 οπαδοί βρισκόταν στο "Μεντιθορόθα".

Οι Βάσκοι οπαδοί μπήκαν στο γήπεδο, ενώ είχε ξεκινήσει το ματς. Μάλιστα, φορούσαν μαύρα ρούχα και σήκωσαν πανό με αναγραφόμενο περιεχόμενο το "RIP Football" (αναπαύσου εν ειρήνη, ποδόσφαιρο") κι έκαναν αναπαράσταση της κηδείας του αθλήματος, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της ισπανικής ομοσπονδίας να ορίζει ματς τις Δευτέρες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν. Το είχαν κάνει και στο ματς με τη Ράγιο Βαγιεκάνο σε συνεννόηση με τους οπαδούς της ομάδας της Μαδρίτης. Υπενθυμίζεται ότι οι οπαδοί των γερμανικών ομάδων τάχτηκαν αναφανδόν κατά της διεξαγωγής αγώνων της Bundesliga την Δευτέρα και ο επίμονος "αγώνας" που έδωσαν βρήκε πανηγυρική δικαίωση!

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν απέναντι στην απόφαση των ομάδων της Bundesliga ώστε από το 2016 και μετά να γίνονται πέντε αναμετρήσεις ανά σεζόν ημέρα Δευτέρα και τελικά κατάφεραν να... περάσει το δικό τους.

Όπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ, το συγκεκριμένο μέτρο δεν θα υφίσταται μετά τη λήξη του τρέχοντος τηλεοπτικού συμβολαίου και από τη σεζόν 2020/21 δεν θα διεξάγονται αναμετρήσεις τη Δευτέρα, με εκείνα τα παιχνίδια να μετατίθενται για την Κυριακή.