Αυτή είναι η επέμβαση που ο Μπανκς θεωρούσε καλύτερη από την "απόκρουση του αιώνα"

Μπορεί η επέμβασή του στην κεφαλιά του Πελέ να θεωρήθηκε ως "η απόκρουση του αιώνα", όμως ο Γκόρντον Μπανκς διαφωνούσε, αφού για τον ίδιο είχε κάνει και καλύτερη δυο χρόνια μετά. 

Η απόκρουση του Γκόρντον Μπανκς στην κεφαλιά του Πελέ στα προημιτελικά του Μουντιάλ στο Μεξικό το 1970, θεωρήθηκε τότε ως "η απόκρουση του αιώνα". Ο Άγγλος γκολκίπερ πετάχτηκε στην δεξιά του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ την κοντινή κεφαλιά του Βραζιλιάνου, προκαλώντας παγκόσμιο θαυμασμό. Άλλωστε, η επέμβασή του εκείνη έμεινε στην ιστορία και ας αποκλείστηκαν τα "λιοντάρια".

Ο ίδιος όμως είχε διαφορετική άποψη. Πίστευε ότι είχε κάνει και καλύτερη απόκρουση απ' αυτή, πιο δύσκολη. Όπως έχει πει, ήταν ένα πέναλτι του Χερστ στο ημιτελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας ανάμεσα στη Στόουκ και τη Γουέστ Χαμ, όταν έπεσε στα δεξιά και απέκρουσε με το αριστερό του χέρι. Ομολογουμένως εντυπωσιακή επέμβαση και με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, διότι ήταν και δυνατό το σουτ.

Θυμίζουμε πως ο Χαρστ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στον τελικό Αγγλία - Δυτική Γερμανία στο Μουντιάλ του 1996 στο Γουέμπλεϊ, που έστεψε Παγκόσμιους Πρωταθλητές τους Άγγλους για πρώτη και μοναδική φορά στην ιστορία τους. Ο Μπανκς υπερασπιζόταν τότε τα γκολπόστ της εθνικής του.

Ερωτηθείς, λοιπόν, για το αν "η απόκρουση του αιώνα" ήταν η καλύτερη της καριέρας του, απάντησε ως εξής: "Όχι, ήταν ένα πέναλτι του Τζοφ Χαρστ απέναντι στη Στόουκ για τα ημιτελικά του Λιγκ Καπ Αγγλίας το 1972".

Δείτε το σχετικό VIDEO:

powered by Rubicon Project