Κόπηκε διά παντός από την Εθνική Βοσνίας ο Βράνιες!

Ο τεχνικός της Εθνικής Βοσνίας Ρόμπερτ Προσινέτσκι ξεκαθάρισε ότι ο Όγκνιεν Βράνιες δεν πρόκειται να ξανακληθεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Σαν μην έφταναν οι ερωτικοί μπελάδες του με την Γελένα Καρλέουσα, αλλά και το γεγονός ότι έχει υποβιβαστεί στην β’ ομάδα της Άντερλεχτ, ο Όγκνιεν Βράνιες έχει να αντιμετωπίσει άλλο ένα άσχημο γεγονός αναφορικά με την καριέρα του: το κόψιμο του από την Εθνική ομάδα.

Ο εκλέκτορας Ρόμπερτ Προσινέτσκι δεν τον συμπεριέλαβε για μία ακόμα φορά στις κλήσεις του και ερωτηθείς για την απουσία του πρώην αμυντικού της ΑΕΚ τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο ίδιος με την συμπεριφορά του αυτοαποκλείστηκε από την Εθνική ομάδα. Όταν εκπροσωπείς μία χώρα όπως η Βοσνία πρέπει να είσαι σωστός εντός κι εκτός γππέδου. Λυπάμαι, αλλά έτσι είναι. Ο Βράνιες εδώ και καιρό δεν συμπεριφέρεται έτσι. Τσακώθηκε με τους οπαδούς, μετά ήρθε η υπόθεση με τα τατού, η παράνομη σχέση του. Συγνώμη, αλλά δεν παέι έτσι. Δεν χρειαζόμαστε επιπλέον προβλήματα εντός της ομάδας», τόνισε ο Κροάτης τεχνικός.

Για όσους δεν γνωρίζουν πέτρα του σκανδάλου θεωρήθηκαν κάποια «ένοχα» τατού που χτύπησε ο Βράνιες στο κορμί του και τα οποία τον έκαναν persona non grata για τους συμπατριώτες του.

Ένα εξ’ αυτών απεικονίζει τον Μομτσίλο Τζούγιτς, έναν Σέρβο ιερέα, ο οποίος υπήρξε ηγέτης των Τσέτνικ κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, ο οποίος για τους Βόσνιους θεωρείται εγκληματίας πολέμου και συνεργάτης με τους Ιταλούς φασίστες και τα ναζιστικά στρατεύματα.