ΑΘΩΑ η Παρί για Νεϊμάρ, Μπαπέ

Εκπρόθεσμη έκρινε το Διαιτητικό Δικαστήριο την κατηγορία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για παραβίαση του «FFP» από τους Παριζιάνους το 2017, όταν έκαναν τις μεγάλες αγορές τους και πλέον είναι οικονομικά αθώοι.

Πανηγυρίζουν στο Παρίσι για την απόφαση του CAS, η οποία δικαιώνει τον δικαστικό αγώνα του club κόντρα στην UEFA. Η Παρί προσέφυγε στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο για την τελευταία έρευνα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας που τη βρήκε «ένοχη» για παραβίαση του Financial Fair Play το 2017, όταν και ξόδεψε 400 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τους Νεϊμάρ, Κιλιάν Μπαπέ.

Ο λόγος που η απόφαση βγήκε υπέρ της Παρί, ήταν ότι η εν λόγω έρευνα που ουσιαστικά ξανάνοιξε τον περασμένο Σεπτέμβριο έναν φάκελο που είχε κλείσει από τον Ιούνιο, θεωρήθηκε από το CAS ως εκπρόθεσμη. Το Δικαστήριο έκρινε ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς, η UEFA έπρεπε να ανοίξει τον φάκελο έως και 10 μέρες από την πρώτη δικαίωση της Παρί τον Ιούνιο, κάτι που εκείνη καθυστέρησε και άρα δεν μπορεί να θεωρηθεί ως έγκυρη νομικά. Οπότε οι πρωταθλητές Γαλλίας απαλλάσσονται από κάθε εις βάρος τους σχετική οικονομική κατηγορία.