Η φιναλίστ του περασμένου Παγκοσμίου Κυπέλλου, Κροατία υπέστη απρόσμενη ήττα στην Βουδαπέστη από την Ουγγαρία (2-1), την ώρα που το Ισραήλ έδειξε τα δόντια του με το εμφατικό 4-2 επί της Αυστρίας.
Από την ημέρα που έφτασε στο ζενίθ και τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου σαν να άδειασε λιγάκι, η πορεία της στο Nations League έδειξε τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια. Η Κροατία πήγε με τουπέ στην Βουδαπέστη και το πλήρωσε.
Παρότι παρατάχθηκε με όλα της τα αστέρια και προηγήθηκε μάλιστα νωρίς με γκολ του Ρέμπιτς, εντούτοις έπεσε σε μία πολύ σκληρή Ουγγαρία που βρήκε τρόπο να γυρίσει το παιχνίδι και να πάρει την νίκη με 2-1, σε έναν όμιλο που μετά την νίκη της Ουαλίας επί της Σλοβακίας, έχει τετραπλή ισοβαθμία στην κορυφή μετά από δύο αγωνιστικές.
Την ίδια ώρα στην Χάιφα, το Ισραήλ πιστοποίησε τα άλματα προόδου που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια. Με Αυστριακό προπονητή (Άντι Χέρτσογκ) διέλυσε την Αυστρία και σκαρφάλωσε στην κορυφή του 7ου ομίλου. Ο αρχηγός Μπίμπρας Νάτχο είχε μία ασίστ, ο εκπληκτικός Ζάχαβι έκανε χατ-τρικ και το Ισραήλ έπιασε στον ύπνο του Μάρκο Αρναούτοβιτς, ο οποίος αν και σκόραρε δις δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ήττα της ομάδας του με 2-0.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των απογευματινών αγώνων της 2ης αγωνιστικής της προκριματικής φάσης του Euro 2020.
5ος Όμιλος
Ουαλία - Σλοβακία 1-0
(5’ Τζέιμς)
Ουγγαρία - Κροατία 2-1
(34’ Σάλαϊ, 76’ Πάτκαϊ / 13’ Ρέμπιτς)
7ος Όμιλος
Ισραήλ - Αυστρία 4-2
(34’, 45’, 55’ Ζάχαβι, 66’ Νταμπούρ / 8’, 75’ Αρναούτοβιτς)
9ος Όμιλος
Καζακστάν - Ρωσία 0-4
19’, 45’ Τσέρισεφ, 52’ Τζιούμπα, 62’ αυτ. Μπεϊσεμπέκοφ)
Σαν Μαρίνο - Σκωτία 0-2
(4’ ΜακΛίν, 74’ Ράσελ)