Και στο τέλος νικάνε οι Γερμανοί! (στιγμιότυπα)

Κλισέ, αλλά αληθινό και αποδείχθηκε ξανά στη ματσάρα του Αμστερνταμ, όπου ο Σουλτς στο 90' έδωσε μεγάλη νίκη στη Γερμανία επί της Ολλανδίας (2-3). Το 2x2 η Πολωνία (2-0 την Λετονία), ήττα για Κύπρο από το Βέλγιο (0-2).

Ηταν 24 Μαρτίου 2016 όταν η Ολλανδία, αλλά και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, θρηνούσε τον θάνατο του σπουδαίου Γιόχαν Κρόιφ και ο Ρόναλντ Κούμαν με τους παίκτες του ήθελαν να ζήσουν μια βραδιά που θα έκανε χαρούμενο ακόμη και τον Ιπτάμενο Ολλανδό. Λογάριαζαν, όμως, χωρίς την Γερμανία, η οποία μπορεί να είναι σε μεταβατική περίοδο, αλλά είναι πάντα Γερμανία. Και αυτό σημαίνει ότι ποτέ δεν την ξεγράφεις. Ούτε καν όταν την έχεις στο δικό της μισό για ένα ημίχρονο, την ισοφαρίζεις από το 0-2 και την βλέπεις ανήμπορη να κάνει κάτι. Ενα μάθημα που πήραν με επίπονο τρόπο οι Οράνιε, οι οποίοι μπήκαν μουδιασμένα στο ματς και είδαν στο 15' τον Σανέ να κάνει το 0-1 μετά το γύρισμα του Σουλτς και την πτώση του Ντε Λιχτ που γλίστρησε.

Στα επόμενα λεπτά ο Νόιερ είπε δύο φορές "όχι" με εντυπωσιακό τρόπο στον Μπάμπελ και στο 34' ο Γκνάμπρι με γκολάρα έκανε το 0-2, βάζοντας βάσεις νίκης. Ετσι έμοιαζε εκείνη την στιγμή δηλαδή, γιατί στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε άλλο παιχνίδι... Στο 48' ο Ντε Λιχτ με κεφαλιά μείωσε σε 1-2 και στο 63' ο Ντεπάι μέσα από την περιοχή έκανε το 2-2, με την Ολλανδία να έχει ψυχολογία, ρυθμό και έδρα. Στοιχεία που δεν έφταναν, όμως, όχι για να ανατρέψει πλήρως την κατάσταση αλλά ούτε καν για να πάρει την ισοπαλία, όπως κατάλαβε στο 90', όταν οι Γκουντογκάν-Ρόις -οι δύο αλλαγές του Γιόακιμ Λεβ- συνδυάστηκαν ωραία και ο Σουλτς με πλασέ έγραψε το τελικό 2-3! Και είναι η πρώτη φορά μετά το 1966 που η Γερμανία πετυχαίνει 3+ γκολ στην Ολλανδία.

Ολλανδία (Ρόναλντ Κούμαν): Σίλεσεν, Ντουμφρίς, Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Μπλιντ, Βαϊνάλντουμ, Ντε Ρουν (91' Λ. Ντε Γιονγκ), Ντε Γιονγκ, Πρόμες, Ντεπάι, Μπάμπελ (46' Μπεργκβάιν).

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Ζούλε, Γκίντερ, Ρούντιγκερ, Κέρερ, Κρος, Γκορέτσκα (70' Γκουντογκάν), Κίμιχ, Σουλτς, Γκνάμπρι (88' Ρόις), Σανέ.