Πρώτη φορά γυναίκα διαιτητής

Η 35χρονη Γαλλίδα Στεφανί Φρεπάρ θα γράψει ιστορία, καθώς την Κυριακή (28/4) θα "σφυρίξει" το παιχνίδι Αμιάν - Στρασμπούρ και θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα διευθύνει αγώνα του Σαμπιονά.

Την αναμέτρηση της Κυριακής (28/4, 16.00) ανάμεσα σε Αμιάν και Στρασμπούρ για την 34η αγωνιστική του Σαμπιονά θα διευθύνει γυναίκα! Η Στεφανί Φρεπάρ ορίστηκε να "σφυρίξει" το παιχνίδι και θα γράψει ιστορία, καθώς για πρώτη φορά σε αγώνα πρώτης κατηγορίας στη Γαλλία επελέγη ρέφερι γυναικείου φύλου.

Η 35χρονη διευθύνει αγώνες στη Γαλλία στη Ligue 2 από το 2014 και τώρα ετοιμάζεται για το ντεμπούτο της στη μεγάλη κατηγορία. Στο μεταξύ, το Αμιάν - Στρασμπούρ έχει μεγάλη βαθμολογική σημασία για τους γηπεδούχους, καθώς "παλεύουν" να παραμείνουν στην κατηγορία (είναι στην 17η θέση, ενώ η 18η οδηγεί σε μπαράζ για τη σωτηρία).

Υπενθυμίζεται ότι την αντίστοιχη αρχή σε κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης έκανε τον Σεπτέμβριο του 2017 η Μπιμπιάνα Στάινχαους, η οποία "σφύριξε" το Χέρτα Βερολίνου - Βέρντερ Βρέμης, για τη Μπουντεσλίγκα.