Βαγιαδολίδ και Ουέσκα νίκησαν και ελπίζουν

Η Βαγιαδολίδ επιβλήθηκε με 1-0 της Χιρόνα και βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ η Ουέσκα επικράτησε της Εϊμπάρ (2-0) και παρέμεινε ζωντανή.

Τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος της La Liga, η Βαγιαδολίδ ελπίζει βάσιμα σε παραμονή, αφού πήρε το τρίποντο στον... τελικό με τη Χιρόνα, η οποία πλέον μετράει έξι σερί ήττες και ισοβαθμεί με την 18η Λεβάντε. Βρισκόμενοι στο -2 από τους αντιπάλους της, οι γηπεδούχοι ήξεραν ότι η νίκη αποτελούσε μονόδρομο και τα κατάφεραν χάρη στο γκολ, το οποίο φυσικά πανηγυρίστηκε έξαλλα, του Ερέρο στο 67'. Ετσι, η Βαγιαδολίδ, έστω με ματς περισσότερο, βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η Ουέσκα, από την πλευρά της, παραμένει εκεί, αλλά είναι πιο κοντά στο... φως πλέον. Με δύο γκολάρες, το τακουνάκι του Γκαγέγο στο 54' και το τρομερό σουτ στην κίνηση του Αβιλα στο παραθυράκι στο 57' μετά την εκτέλεση κόρνερ, νίκησε με 2-0 την Εϊμπάρ και πλησίασε στο -5 από την παραμονή, πράγμα που σημαίνει ότι θα τα δώσει όλα στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια για να κάνει μια μεγάλη ανατροπή και να παραμείνει στην κατηγορία.