"Χτύπησε" στο τέλος η Τότεναμ! (στιγμιότυπα)

Με φανταστικό γκολ του Έρικσεν δύο λεπτά πριν από το τέλος, η Τότεναμ λύγισε την αντίσταση της Μπράιτον (1-0) και έγινε το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της τρίτης θέσης.

Φαίνεται ότι το νέο γήπεδο έχει αλλάξει όλη την αύρα της Τότεναμ, της έχει δώσει επιπλέον αυτοπεποίθηση και νοοτροπία νικητή. Το ματς με την Μπράιτον ήταν μονότερμα για 90 λεπτά, όμως το γκολ δεν έμπαινε ποτέ.

Ο Μάθιου Ράιαν έκανε μία από τις κορυφαίες εμφανίσεις της καριέρας του, ενώ οι Λονδρέζοι είδαν την ευκαιρία του Άλι (45’) να σταματάει πάνω στην γραμμή από παρέμβαση αμυντικού και τον Αλντερβάιρελντ να σημαδεύει το δοκάρι (73’).

Όλα έδειχναν λευκή ισοπαλία, όμως δύο λεπτά πριν το τέλος ο Έρικσεν είπε να δοκιμάσει κάτι ακόμα. Με το αριστερό έπιασε το τέλειο σουτ περίπου 5 μέτρα εκτός περιοχής, η μπάλα καρφώθηκε στην γωνία του Ράιαν και το 1-0 λύτρωσε την Τότεναμ που παρέμεινε στην 3η θέση, στο +3 από την Τσέλσι τρία παιχνίδια πριν το φινάλε.

Την ίδια ώρα, η Γουότφορντ πήρε κεφάλι (+1 από την Έβερτον) στην μάχη για την 7η θέση που βγάζει κατά πάσα πιθανότητα Ευρώπη. Παρότι ο Λονγκ έβαλε το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία της Premier League στο 7ο δευτερόλεπτο, η ομάδα του Χάβι Γκράθια δεν παράτησε ποτέ το παιχνίδι και με γκολ του Γκρέι στο 90ό λεπτό πήρε το 1-1, που την διατηρεί ακόμα στην 7η θέση.