Πρώτη φορά που έχασε το πλεονέκτημα έδρας της με το νέο σύστημα!

Η ΤΣΣΚΑ καλείται να κάνει νίκη εκτός έδρας για να πάρει πίσω το πλεονέκτημα και αυτό είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει από το 2009 και μετά, που δημιουργήθηκε το best of five.

H TΣΣΚΑ με την Μπασκόνια δίνουν την δική τους «μάχη« στα playoffs και οι Ισπανοί έχουν καταφέρει να πετύχουν κάτι μοναδικό με την νίκη τους στην Ρωσία. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, έχει... καλομάθει στα playoffs τα τελευταία χρόνια και για πρώτη φορά καλείται να κάνει μια ανατροπή.

Όταν δημιουργήθηκαν τα ζευγάρια σίγουρα υπήρχαν φαβορί και η ΤΣΣΚΑ με όσα είχε δείξει ήταν ένα από αυτά. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια δεν έχει χάσει ποτέ το πλεονέκτημα της στην σειρά των αγώνων.

Η Μπασκόνια από την άλλη δεν πτοήθηκε από την μεγάλη απουσία του Σενγκέλια και κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Μια πρόκριση που φάνταζε από την αρχή εξαιρετικά σημαντική, αφού το κίνητρο του Final 4 στο σπίτι της αλλάζει τα δεδομένα, για την φετινή ομάδα των Βάσκων. Οι Ρώσοι κέρδισαν πανεύκολα το πρώτο ματς και ίσως μέσα τους να πίστεψαν ότι θα έχουν... μια από τα ίδια στην συνέχεια της σειράς. Η Euroleague όμως έχει δείξει πολλές φορές ότι τα λάθη δεν επιτρέπονται και οι Ισπανοί τους τιμώρησαν με μια πολύ καλή εμφάνιση και με μια μεγάλη νίκη με 68-78 στο Game 2 της σειράς.

Η συνέχεια προμηνύεται εξαιρετική μπασκετικά και ειδικά μετά από την ανατροπή που πρέπει να κάνει η ΤΣΣΚΑ, για να επιστρέψει την σειρά σπίτι της.

ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΚΑΙ ΜΕΤΑ

 

Η σειρά της ΤΣΣΚΑ με την Μπασκόνια βρίσκεται στο 1-1 και οι Ρώσοι καλούνται να διαχειριστούν μια νέα κατάσταση γι' αυτούς.

Η ομάδα της Μόσχας από το 2009 και μετά που εφαρμόζεται το best of five (στις τρεις νίκες) είναι η πρώτη φορά που χάνει το πλεονέκτημα της, ενώ συνολικά το έχει καταφέρει μόνο μια φορά ο Ολυμπιακός την σεζόν 2007/08, όταν είχε κερδίσει στο Game 1 στην Μόσχα και η ΤΣΣΚΑ είχε βρεθεί να παίζει με μειονέκτημα έδρας, που τελικά το πήρε πίσω και πήγε στο Final 4 με δύο νίκες στην Ελλάδα.

Η συνολική προϊστορία των δύο ομάδων είναι συντριπτική για τους Ρώσους, μετρώντας συνολικά 28-9 νίκες , αλλά οφείλουν να επιδείξουν προσοχή και να μην επαναπαυτούν σε όσα έχουν πετύχει όλα αυτά τα χρόνια. Η «μάχη» των playoffs είναι πάντα η πιο σκληρή απ' όλες και για πρώτη φορά είδαν αντίπαλο να μπαίνει στο αεροπλάνο για Ρωσία αποφασισμένος να μην γυρίσει με 2-0 στις αποσκευές.

Αυτή που το κατάφερε αυτό ήταν η Μπασκόνια βάζοντας φωτιά στην σειρά. Έβαλε τους Ρώσους σε μια θέση που δεν είναι μαθημένοι να είναι και μένει να δούμε πως θα ανταποκριθούν οι δύο ομάδες στα νέα δεδομένα.

Το σίγουρο είναι η σειρά αναμένεται συγκλονιστική.