Σίτι... ΑΦΕΝΤΙΚΟ της πόλης και της χώρας! (Στιγμιότυπα)

H ομαδάρα του Πεπ Γκουαρντιόλα πέρασε νικηφόρα και από το «Ολντ Τράφορντ» (0-2 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και βρίσκεται αγκαλιά με την κατάκτηση της Premier League.

Ήταν το δυσκολότερο παιχνίδι ως το τέλος. Η 24η Απριλίου ήταν κυκλωμένη με κόκκινο μαρκαδόρο από τον Πεπ Γκουαρντιόλα και αυτή η μηχανή που λέγεται Μάντσεστερ Σίτι δεν έκανε στάση ούτε στο «Ολντ Τράφορντ».

Πέρσι τερμάτισε με 100 βαθμούς, φέτος πάει να κάνει κάτι ακόμα πιο δύσκολο. Να κερδίσει όλα τα παιχνίδια από τον Φεβρουάριο και μετά (δεν έχει γίνει ποτέ) και να πάρει «καπάκι» το πρωτάθλημα με 98 βαθμούς!

Η Μάντσεστερ Σίτι πάτησε το γκάζι στην επανάληψη και με γκολ από Μπερνάρντο Σίλβα και Σανέ έκανε επίδειξη ανωτερότητας επί της συμπολίτισσας Γιουνάιτεντ και με το 0-2 (11η συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα) προσπέρασε ξανά την Λίβερπουλ (89-88) τρεις στροφές πριν το τέλος.

Αν οι πολίτες πάρουν τα τρία τελευταία τους παιχνίδια (εκτός με Μπέρνλι, εντός με Λέστερ και εκτός με Μπράιτον), τότε η Λίβερπουλ θα μείνει στα κρύα του λουτρού, έστω κι αν έχει κάνει μία υπερβατική σεζόν, με μία μόλις ήττα σε όλο το πρωτάθλημα!

Το ντέρμπι ήταν σκληρό, αναγνωριστικό στο πρώτο μέρος, με την Σίτι να μοιάζει λίγο αγχωμένη. Οι παίκτες του Σόλσκιερ επιχειρούσαν με μακρινά σουτ να προσεγγίσουν την εστία του Έντερσον και με λίγες εξαιρέσεις κατάφεραν να αφοπλίσουν τους φιλοξενούμενους, που άγγιξαν το 0-1, όταν ο Στέρλινγκ «άδειασε» δύο παίκτες, όμως από το ύψος του πέναλτι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ντε Χέα.

Η επανάληψη όμως ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Μία μαγική ενέργεια του Μπερνάρντο Σίλβα, ο οποίος πάνω στην διαγώνια κίνηση να μπει στην περιοχή, άλλαξε βηματισμό και με ξαφνικό σουτ στην κλειστή γωνία του Ντε Χέα έκανε το 0-1 (54’) τελειώνοντας ψυχολογικά τους «κόκκινους διαβόλους».

Ο Αγκουέρο είχε δοκάρι δύο λεπτά αργότερα και παρότι οι γηπεδούχοι είχαν σπουδαία στιγμή με τον Λίνγκαρντ, ο οποίος απέτυχε να βρει την μπάλα σε κενή εστία (60’) δέχθηκαν και δεύτερο γκολ (66’) όταν σε κόντρα επίθεση, ο Σανέ τρύπησε τα χέρια του Ντε Χέα (66’) και έκανε το 0-2, που ουσιαστικά σήμανε το τέλος της σεμνής τελετής, με την Μάντσεστερ Σίτι να αποδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι δεν χαμπαριάζει από πίεση, έδρες, ντέρμπι, αντιπάλους.

Οι εντεκάδες

ΜΑΝ. Γ: Ντε Χέα, Νταρμιάν, Γιανγκ, Σμόλινγκ, Λίντελοφ, Σο, Περέιρα, Φρεντ, Πογκμπά, Λίνγκαρντ, Ράσφορντ.

Στον πάγκο: Σάντσεζ, Μάτα, Λουκάκου, Μαρσιάλ, Ντάλοτ, Ρομέρο, Μάτιτς.

ΜΑΝ. Σ: Έντερσον, Γουόλκερ, Κομπανί, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Γκουντογκάν, Φερναντίνιο, Ντ. Σίλβα, Μπ. Σίλβα, Αγκουέρο, Στέρλινγκ.

Στον πάγκο: Ντανίλο, Σανέ, Μαχρέζ, Οταμέντι, Ζέσους, Φοντέν, Μούριτς.

Η διάταξη

Πηγή φώτος: dailymail