Νίκη η Ατλέτικο, αναβολή στέψης η Μπάρτσα!

Η Μπαρτσελόνα πρέπει να κάνει λιγάκι υπομονή ακόμα για την μαθηματική της στέψη, αφού η Ατλέτικο Μαδρίτης λύγισε την αντίσταση της Βαλένθια (3-2) σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι.

Ο κόσμος της Ατλέτικο Μαδρίτης δεν πιστεύει πια στο θαύμα, το Μετροπολιτάνο είχε περισσότερα κενά καθίσματα από ποτέ, αλλά η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε δεν επηρεάζεται από κάτι τέτοια. Σε ένα καταπληκτικό ματς κέρδισε με 3-2 την Βαλένθια και παραμένει στο -9 από την κορυφή τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους Μαδριλένους, όταν ο Μοράτα με κοντινή προβολή άνοιξε από πολύ νωρίς το σκορ (9’, 1-0). Ο ίδιος παίκτης είχε ακυρωθέν γκολ λίγο αργότερα (21’), όμως η Βαλένθια που ελπίζει ακόμα για έξοδο στο Champions League, ισοφάρισε (36’, 1-1), όταν μετά από έξοχη ενέργεια του Σάντι Μίνα ο Γκαμεϊρό πέτυχε το 200ό γκολ της καριέρας του!

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο για την Ατλέτικο Μαδρίτης, όταν ο Γκριεζμάν με κεφαλιά (49’) έκανε το 2-1, όμως σε ένα πολύ ανοιχτό παιχνίδι, η Βαλένθια βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει για δεύτερη φορά με πέναλτι του Ντάνι Παρέχο (77’, 2-2).

Αν οι «νυχτερίδες» έβρισκαν τρίτο γκολ και έπαιρναν την νίκη, ο τίτλος πήγαινε στην Μπαρτσελόνα, όμως τελικά το δέχθηκαν. Ένα υπέροχο σουτ του Κορέα (81’) άφησε άγαλμα τον Νέτο και το 3-2 πανηγυρίστηκε πολύ έντονα από τους παίκτες των «ροχιμπλάνκος» που δύσκολα θα χάσουν την πολύ τιμητική δεύτερη θέση.